Mesaj pentru tine! Cel mai bun mesaj din lume în propria ta limbă [Romanian/Română]

Please first read:
Attention, the following translation of the message has been automatically translated. The text may therefore contain errors. It is a temporary rough translation.
But you are free to share the text for non-profit purposes!
Please also read the article with more explanation: Explanation on the Temporary Rough Translations

Bitte vorher lesen:
Achtung, die folgende Übersetzung der Botschaft wurde automatisch übersetzt. Der Text kann deshalb Fehler enthalten. Es handelt sich um eine vorübergehende Rohübersetzung.
Du darfst den Text trotzdem gerne für nichtkommerzielle Zwecke weiterverbreiten!

Bitte lies auch den Artikel mit weiteren Erklärungen dazu: Erklärung zu den vorübergehenden Rohübersetzungen

Vă rugăm să citiți mai întâi:
Atenție, următoarea traducere a mesajului a fost tradusă automat. Prin urmare, textul poate conține erori. Aceasta este o traducere brută temporară.
Sunteți în continuare bineveniți să redistribuiți textul în scopuri necomerciale!
Vă rugăm să citiți și articolul pentru explicații suplimentare: Explicația traducerilor brute temporare

continuturi

versiune scurta

mesaj pentru tine!

Cel mai bun mesaj din lume în propria ta limbă

Următorul mesaj a schimbat deja fundamental viețile a miliarde de oameni. Viața ta se poate schimba pentru totdeauna în bine!
Luați acest timp pentru că merită.

 

 

De www.message-for-you.net

Te întrebi uneori de ce există atât de mult rău pe lumea asta? De ce toată suferința? Și cum poți trăi în această lume cu bucurie?

În acest mesaj vreau să vă spun cât de rău a venit în această lume. Dar și cum poți să-l depășești personal și să obții o adevărată bucurie de viață durabilă.

Era un înger în cer care stătea deasupra tronului lui Dumnezeu. Îngerul era Satana. Dar Satan a devenit mândru. El a ales de bunăvoie să se răzvrătească împotriva lui Dumnezeu.

 

 

De aceea Dumnezeu l-a aruncat pe Satana din rai. 

 

Totuși, Dumnezeu Însuși este bun, în afara Lui nu există bine. Deci Satana a pierdut gloria pe care o avea cu Dumnezeu. Și astfel, odată cu căderea sa, Satana a adus răul în lume.

De asemenea, i-a ispitit pe primii oameni să se răzvrătească împotriva lui Dumnezeu. Satana însuși este pierdut pentru totdeauna și încearcă să țină oamenii departe de Dumnezeu, astfel încât să fie pierduți și să nu fie mântuiți.

 

Greșelile noastre, vinovăția noastră – atunci când mințim, furăm, avem gânduri rele sau cuvinte rele… toate acestea ne despart de a intra în contact cu Dumnezeu.

 Sunt o veste proastă pentru moment, dar nu se oprește aici. Există o soluție simplă la această problemă. Și această soluție are un nume: Isus

Pentru că Dumnezeu ne iubește! Și El dă fiecărei ființe umane cel puțin o șansă în viața lor de a accepta această soluție. Acest mesaj este șansa ta!

 

 

 

Mai întâi aș dori să vă spun exact cine este Isus:

Tatăl Ceresc, Isus și Duhul Sfânt sunt Dumnezeu. Există trei Persoane divine care împreună formează Trinitatea. Această unitate îl face pe Dumnezeu. Deci, Isus este etern și atotputernic. Și El este Creatorul.

Dar Isus a venit voluntar în urmă cu aproximativ 2000 de ani, ca o ființă umană adevărată, în această lume.

 

 

 

 

 

El a fost conceput de Duhul Sfânt și s-a născut dintr-o fecioară. El a trăit o viață umană fără greșeli și într-o relație spirituală perfectă cu Tatăl. El a arătat lumii cum este Dumnezeu…

Apoi El a murit voluntar și indirect pentru vinovăția și greșelile noastre pe cruce. A treia zi El a înviat din mormânt. Și mai târziu S-a întors din nou la Tatăl Ceresc.

De ce a făcut El asta? S-a dus la cruce pentru a suporta toată vina în numele tău. Pentru ca tu să fii LIBER de ea! Dar tu decizi singur dacă accepți sau nu acest cadou.

 

 

Asta înseamnă: cum te decizi?

Acceptați darul lui Dumnezeu?
Dacă da, atunci vei fi mântuit și vei deveni un copil al lui Dumnezeu!

Respingi darul lui Dumnezeu?
Atunci rămâi pierdut. Aceasta înseamnă și mai târziu după moarte o despărțire veșnică de Dumnezeu, în întuneric adânc.

Poți accepta darul lui Dumnezeu pentru tine ACUM! Sau o poți lăsa în colț și uita de asta… Dar fii conștient de implicații.

Chiar acum, astăzi, este momentul în care poți spune: „Da, Isuse, vreau să-ți dau viața mea!”
În momentul convertirii tale la Isus, Duhul Sfânt va veni și va rămâne în tine. Prin El ești spiritual, lăuntric, născuți din nou – și ești născut ca un copil al lui Dumnezeu în familia cerească!

Acum alătură-te mie în rugăciune pe cruce.

Încep cu rugăciunea și o spun propoziție cu propoziție ca să o poți spune (cu voce tare!).

Următoarea rugăciune nu este o formulă, ci o sugestie. De asemenea, îl poți invita pe Isus în viața ta cu cuvintele pe care le-ai formulat singur. Cel mai important lucru este decizia ta. Roagă-te totuși cu TARES, nu doar în mintea ta. Rugăciunea cu voce tare în acest caz este o mărturisire în fața lumii fizice și spirituale.

„Dragă DOAMNE ISUS,

Acum vreau să cred ca un copil că pot să te cunosc. Că ai plătit pentru vina mea, pentru slăbiciunile mele. Și acum vă învinovățesc pe toți.

(Spune-I totul în mod specific și dă-I-o!
Spune-I: „Isuse, asta și asta nu a fost corect… Am mințit acolo…” etc.)

Îți mulțumesc Isuse că m-ai iertat! Isuse, acum Te accept ca ghid în viață! Și te rog, dă-mi Duhul tău Sfânt! Îți mulțumesc că m-ai salvat acum și că m-ai făcut copilul tău!

AMIN.”

Dacă tocmai te-ai rugat pentru asta, atunci vreau să te felicit! Pentru că nu te vei pierde dacă ți-ai dat viața lui Isus chiar acum!

Spune-le altora despre decizia ta pentru Isus! Puteți recomanda și acest mesaj.

Dacă mai aveți întrebări, aș dori să vă recomand să ascultați sau să citiți și versiunea detaliată a mesajului. Le puteți găsi pe site-ul nostru.

Pe site-ul nostru veți găsi, de asemenea, mai multe despre cum îl puteți urma pe Isus acum.

Doar mergi la:

www.message-for-you.net/discipleship

Vă dorim multă bucurie și binecuvântări în drumul vostru cu Isus!

Simțiți-vă liber să redistribuiți acest mesaj în scopuri necomerciale, fără modificări. Alte utilizări și modificări necesită aprobarea scrisă a www.message-for-you.net. Disponibil acolo și în alte limbi și în alte versiuni (de exemplu, ca fișiere audio, videoclipuri, versiune detaliată, versiune scurtă, versiune pentru copii și altele) și în unele limbi în formă informală (Du) și în formă formală (Sie) .

Versiune detaliată

mesaj pentru tine!

Cel mai bun mesaj din lume în propria ta limbă

Versiune lungă (partea 1)

Următorul mesaj a schimbat deja fundamental viețile a miliarde de oameni. Viața ta se poate schimba pentru totdeauna în bine!

Luați acest timp pentru că merită.

NU facem publicitate pentru nicio secta.
Prin acest mesaj dorim să ajutăm oamenii să-și reorienteze viața (și viața semenilor) către persoana lui Isus.

De www.message-for-you.net
(Disponibil și în alte limbi.)

Mulți oameni îmi scriu în lucrarea noastră pe internet. Și apoi le pun adesea întrebarea: „Ți-ai predat deja viața în mod conștient lui Isus?” Și mulți spun apoi: „Da, bineînțeles, mă rog în fiecare seară”, „Mă rog întotdeauna înainte de a merge la culcare”. „Vorbesc des pe deplin cu Dumnezeu.” Sau de asemenea: „Cred în Dumnezeu.” Și atunci ei spun: „Da, bineînțeles că mi-am dat deja viața lui Isus.”

Există răspunsuri foarte diferite. Unii mai spun: „Da, am fost botezat de prunc…”. Și unii spun: „Da, Isus este un bun profesor spiritual/ o persoană bună/ un exemplu bun…”. Deci, există răspunsuri foarte diferite. Dar acești oameni au un lucru în comun: ei nu și-au predat încă în mod conștient viața lui Isus. Ei cam cred în El și se roagă din când în când, dar încă nu și-au dat viața Lui.

Pentru a înțelege acest lucru, aș dori să ți-l explic folosind un maraton. Alergătorii așteaptă până când arbitrul dă semnalul de start. Și apoi încep să alerge. Și acum imaginează-ți că ești unul dintre acești alergători. Și nu așteptați semnalul de start, doar începeți să alergați…

Și fugi și fugi și fugi… Și chiar încerci. Îți folosești toată puterea! Și ești fericit pentru că deja vezi finalul… Dar omul de la finish îți spune: „Îmi pare rău, nu-ți pot da o medalie de câștigător”. Și tu spui: „Ce?! De ce nu? Am alergat la fel ca ceilalți!”

Și omul îți spune: „Da, dar ai început să alergi fără semnal de start! Rasa ta este invalidă. Din păcate, l-ai pierdut.”

Și este exact același lucru cu a crede în Isus, fără a-i încredința viața cuiva. E ca un maraton fără start.

Dar Isus vrea ca tu să fii biruitor. Și ca un etern câștigător și nu ca un etern învins. Își dorește foarte mult să primești această medalie de câștigător. Că poți fi cu El pentru totdeauna! Și asta include predarea vieții.

Și probabil vă întrebați cum arată această predare a vieții lui Isus. Și ce înseamnă asta cu „semnalul de pornire”. Și aș vrea să vă spun exact cine este Isus.

 

Cine este Isus pentru tine personal?

A fost El un om bun? Un profesor bun?

– Unde ar putea fi interesant să auzi Predica de pe Munte… Este El unul dintre mulți maeștri spirituali? Deci este El în linie cu Buddha, Mahomed etc…? Este El un fondator al unei religii pentru tine? Aș vrea să vă spun cine este Iisus cu adevărat.

Cine este Isus?

Tatăl Ceresc, Isus și Duhul Sfânt sunt Dumnezeu. Există trei Persoane divine care împreună formează Trinitatea. Această unitate îl face pe Dumnezeu. Deci, Isus este etern și atotputernic. Și El este Creatorul.Dar Isus a venit voluntar în urmă cu aproximativ 2000 de ani, ca o ființă umană adevărată, în această lume.El a fost conceput de Duhul Sfânt și s-a născut dintr-o fecioară. El a trăit o viață umană fără greșeli și într-o relație spirituală perfectă cu Tatăl. El a arătat lumii cum este Dumnezeu…

Apoi El a murit voluntar și indirect pentru vinovăția și greșelile noastre pe cruce. A treia zi El a înviat din mormânt. Și mai târziu S-a întors din nou la Tatăl Ceresc.

Îți voi spune mai multe despre de ce Isus a făcut asta într-o clipă – și ce înseamnă asta pentru tine…

Așa că Isus a venit în această lume ca ființă umană ca noi. A trăit ca noi. Doar cu o mare diferență: era complet pur, plin de dragoste și adevăr. Nu a mințit niciodată, a spus întotdeauna adevărul. El chiar a spus despre sine că El este adevărul personificat! Cine poate pretinde asta? Poți spune că ești adevărul personificat? Sau dragoste în persoană? … Isus a spus asta despre Sine! Și El a spus: „Eu sunt calea, adevărul și viața!”

Și apoi El a spus ceva foarte important: „…Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine!” Și asta este atât de important, despre asta este vorba.

Așadar, Isus este cel care vrea să te ia de mână și să-ți spună: „Primește-mă și te voi conduce la Tatăl ceresc! Te voi duce în rai, în împărăția mea!”

Aceasta este predarea vieții – că îi spui (de ex.): „Da, vreau asta! Vreau să fiu cu tine pentru totdeauna! Nu doar din când în când în viața de zi cu zi… nu doar duminica… pentru totdeauna! Vreau să fii ghidul meu de viață. Că tu ești păstorul meu bun și eu sunt oaia ta care te urmează. Care îți aude vocea, care chiar vrea să trăiască pe deplin cu tine!”

Acest mesaj este mult mai profund… Și vreau să vă arăt ce a făcut Isus PENTRU VOI.

Aș vrea să vă arăt crucea. Totul se decide pe cruce. Ai putea întreba: „Nu a fost doar o moarte îngrozitoare? Ce legătură are asta cu mine?”

Am spus mai devreme că Isus a trăit în puritate, în dragoste. Ca niciun alt om! Fără vină, fără vină. Dar Isus nu a venit doar în această lume pentru a ne arăta cum să trăim. Dar și să moară pentru noi pe cruce.

Pentru că noi, tu și eu, toți, facem mereu greșeli. Nu suntem perfecti. Dar Isus a venit la noi ca un om perfect! Isus este perfect! Dar greșelile noastre, vinovăția noastră – atunci când mințim, furăm, avem gânduri rele sau cuvinte rele… toate acestea ne despart de a intra în contact cu Dumnezeu. E ca și cum ceva s-a împins între noi. Și a devenit din ce în ce mai mult…
Și Isus poate restabili acest contact! Vrea să te ia de mână și să-ți spună: „Hai, te voi duce înapoi acolo unde îți aparține cu adevărat, în căminul tău ceresc!” El nu vrea să te pierzi. Vina te va despărți de Dumnezeu pentru totdeauna. Dacă nu o pui pe cruce. Poate te gândești: „Sunt de fapt o persoană bună..?! Nu e vina mea?!” Atunci gândește-te unde ai mințit… unde nu ai spus adevărul.

Aș vrea să vă spun și acum cât de rău a venit în această lume.

Cum a venit vinovăția pe lume?

Era un înger în cer care stătea deasupra tronului lui Dumnezeu. Îngerul era Satana.

Dar Satan a devenit mândru. El a ales de bunăvoie să se răzvrătească împotriva lui Dumnezeu. De aceea Dumnezeu l-a aruncat pe Satana din rai.
Totuși, Dumnezeu Însuși este bun, în afara Lui nu există bine. Deci Satana a pierdut gloria pe care o avea cu Dumnezeu. Pentru că a ales răul.
Și astfel, odată cu căderea sa, Satana a adus răul în lume. De asemenea, i-a ispitit pe primii oameni să se răzvrătească împotriva lui Dumnezeu. Ei au ajuns sub stăpânirea lui Satana și sub puterea răului… Satana însuși este pierdut pentru totdeauna și încearcă să-i țină pe oameni departe de Dumnezeu, astfel încât să fie pierduți și să nu fie mântuiți.

De aceea a venit Isus în această lume și ne spune: „Vreau să te întorci la mine, ca să avem din nou o prietenie profundă!” Și apoi S-a dus la cruce pentru tine: „Acolo pe cruce, îmi iau toată vina asta!”

Și El a purtat și rănile tale mentale. El a văzut toate acestea și îți spune: „Nu vreau să fii în doliu veșnic! Vreau să-ți ofer bucuria mea!” El ți-a luat durerea, durerea, singurătatea. El vede totul! Nu-i pasă de tine! S-a dus la cruce pentru asta. Și El îți spune: „Uite, deja am făcut totul pentru tine! Vă rog să o acceptați!” Și El vrea să-ți dea dragostea Lui. El și-a arătat dragostea pe cruce. El spune: „Uite, pe cruce vezi cât de mult TE iubesc!

Asta înseamnă: cum te decizi?

Acceptați darul lui Dumnezeu? Dacă da, atunci vei fi mântuit și vei deveni un copil al lui Dumnezeu!

Respingi darul lui Dumnezeu? Atunci rămâi pierdut. Aceasta înseamnă și mai târziu după moarte o despărțire veșnică de Dumnezeu, în întuneric adânc.

Poți accepta darul lui Dumnezeu pentru tine ACUM! Sau o poți lăsa în colț și uita de asta…
Dar fii conștient de implicații.

Chiar acum, astăzi, este momentul în care poți spune: „Da, Isuse, vreau să-ți dau viața mea!”

Ce se va întâmpla când te vei converti la Isus?

În momentul convertirii tale la Isus, Duhul Sfânt va veni și va rămâne în tine.
Prin El ești spiritual, lăuntric, născuți din nou – și ești născut ca un copil al lui Dumnezeu în familia cerească! Așa-zisul tău „bătrân” moare apoi spiritual cu Isus pe cruce și primești o viață nouă de la el. Acest lucru vă oferă o identitate complet nouă – de la copilul cerșetorului la copilul regelui!

Ca un copil al lui Dumnezeu, atunci poți trăi în puterea Duhului Sfânt – și nu mai trebuie să trăiești sub stăpânirea răului! (Veți avea în continuare liber arbitru pentru asta) Și Isus îți dă și puterea Sa de a smulge oameni din mâinile lui Satana!

Acum alătură-te mie în rugăciune pe cruce.

Încep cu rugăciunea și o spun propoziție cu propoziție ca să o poți spune (cu voce tare!).

Următoarea rugăciune nu este o formulă, ci o sugestie. De asemenea, îl poți invita pe Isus în viața ta cu cuvintele pe care le-ai formulat singur. Cel mai important lucru este decizia ta. Isus îți vede inima, El știe ce vrei să spui. Roagă-te totuși cu TARES, nu doar în mintea ta. Rugăciunea cu voce tare în acest caz este o mărturisire în fața lumii fizice și spirituale.

„Dragă DOAMNE ISUS,

Vreau să cred ca un copil acum că pot să te cunosc. Că ai plătit pentru vina mea, pentru slăbiciunile mele. Și de aceea îți dau totul acum, tot ce mă îngreunează, tot ce port cu mine. Îți voi da tot ce am greșit până acum.

(Spune-I totul în mod specific și predă-I-o! Spune-I: „Isuse, asta și asta nu a fost corect… Am mințit…” etc.
Pe măsură ce Îi predai totul, sângele Lui acoperă toată vina. Sângele Lui te acoperă pe tine.)

Îți mulțumesc Isuse că m-ai iertat acum! Mulțumesc că m-ai spălat! Isuse, te accept acum ca ghid în viață! Ca Domnul meu! Ca salvatorul meu! Și te întreb: Vino în viața mea! Și te rog, dă-mi Duhul tău Sfânt! Umple-mă cu Duhul Tău Sfânt! Mulțumesc că m-ai salvat acum! Mulțumesc că acum sunt copilul tău!

AMIN.”

Dacă tocmai te-ai rugat pentru asta, atunci vreau să te felicit! Pentru că atunci ai devenit un câștigător etern. Apoi ați așteptat „semnalul de pornire” și ați pornit. „Cursa” este acum valabilă!

Și vreau să vă spun asta, din Ioan 3:16: „Atât a iubit Dumnezeu lumea, încât a dat pe singurul Său Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică”.

Asta înseamnă că nu te vei pierde dacă ți-ai dat viața lui Isus chiar acum! Acum este în siguranță, acum poți avea „certitudinea mântuirii”. „Asigurarea mântuirii” înseamnă că ești 100% sigur că vei merge în rai. Și nu din realizare, ci pentru că ai acceptat ceea ce a făcut Isus pentru tine pe cruce! Acum ești salvat. – Prin har. Pentru că ai acceptat darul Lui.

Dar acum merge și mai departe. Pentru că acum ai făcut doar drumul tău. Acum este vorba de succesiune. El este păstorul cel bun și tu îl urmează. Și cum arată exact, vă voi spune în a doua parte.Spune-le altora despre decizia ta pentru Isus! Puteți recomanda și acest mesaj.
Acum, pentru a doua parte despre succesiune…
mesaj pentru tine!

Cel mai bun mesaj din lume în propria ta limbă

Cum se procedează (partea 2 a mesajului)

Aceasta este a doua parte a celui mai mare mesaj din lume care a schimbat fundamental viețile a miliarde de oameni.

De www.message-for-you.net

(Disponibil și în alte limbi.)

Dacă nu ați vizionat sau nu ați ascultat prima parte a acestui mesaj, vă rugăm să faceți acest lucru mai întâi.

Acum, pentru partea a doua…

 

Deci crucea este punctul de plecare. Și dacă ți-ai dat viața lui Isus, atunci ai luat decizia corectă!

Și acum continuă. Când ți-ai dat viața lui Iisus, ți-ai luat (în sens figurat) rucsacul și l-ai golit. Era o mulțime de gunoi în rucsac de care nu mai ai nevoie. Și ai spus: „Iisuse, Ți-l dau totul!” I-ai dat totul Lui. Și, după cum s-a spus deja, erau lucruri în el de care nu mai aveți nevoie (de exemplu, vinovăție, vătămări psihice etc.).

Ceea ce vrea Isus să facă acum este: El vrea să-ți umple rucsacul!

El vrea să-ți ofere lucruri utile pe care să le iei cu tine. Ca și proviziile de călătorie de care aveți nevoie în deplasare.

În primul rând, este desigur foarte important să ai ceva de băut cu tine. Ca să nu mori de sete pe drum. Vă voi arăta simbolic o sticlă de apă cu apă proaspătă, limpede, sănătoasă. Apa reprezintă Duhul Sfânt. Când ți-ai dat viața lui Isus, Duhul Sfânt a venit în tine.

Duhul Sfânt este atunci în tine, dar poți fi umplut cu El din nou și din nou. „Bea” de la el, ca să zic așa. De aceea este important să bei și tu această apă vie… și așa ești mereu împrospătat de ea.
Duhul Sfânt este o persoană, El este Dumnezeu. Dar poți să experimentezi puterea Lui, să fii plin de El și, ca să spunem așa, să bei puterea Lui.
De asemenea, pentru ucenicie este important să fii botezat în Duhul Sfânt. Că vei fi cufundat în puterea Lui. Aceasta înseamnă, de asemenea, „ botez în Duhul Sfânt” sau „botez în Duhul Sfânt”. Despre botezul Duhului Scriu mai detaliat într-un articol de pe site-ul nostru. Vă rugăm să aruncați o privire la asta.

În continuare, desigur, este, de asemenea, important să știi unde mergi. Isus îți dă îndrumările, ca să zic așa.

Aceste instrucțiuni reprezintă Biblia sau Cuvântul lui Dumnezeu.

S-ar putea să vă gândiți: „Dar am o Biblie și am citit-o de atâtea ori, dar pur și simplu nu o înțeleg!” Asta pentru că singura modalitate de a înțelege Biblia este prin Duhul Sfânt. Duhul Sfânt va descifra Cuvântul pentru tine. Și El îți spune, ca să zic așa: „Îți voi explica cum să citești Biblia. Îți voi explica ce înseamnă.” Și deodată este ca atunci când vezi lumina și îți dai seama: „Hei, deodată totul îmi este clar!”
Și poți, de asemenea, să-i ceri Duhului Sfânt să-ți explice unele lucruri: „Ce înseamnă acest text? Și ce înseamnă asta pentru mine personal?” El aduce apoi Cuvântul la viață pentru tine. Deci nu ești singur pe drum.

În continuare, vreau să vă arăt un telefon mobil. Reprezintă comunitate .
Isus nu vrea să fii singur pe drumul tău. El este cu tine, desigur, dar El vrea să ai contact cu alți urmași ai lui Isus. Că vorbești cu ei, faci schimb de idei cu ei.
Părtășia cu alți creștini poate fi într-o biserică. Dar poate fi și un grup de acasă. Unde vă întâlniți cu creștini acasă și citiți Biblia împreună, vă rugați împreună etc.

Cel mai bun lucru de făcut este să te uiți în jur pentru a vedea unde sunt alți creștini în orașul tău sau în zonă cu care te poți întâlni. Aș dori să vă dau sfatul că este important ca ei să aibă ca bază Biblia și să fie deschiși Duhului Sfânt.

Apoi există un al patrulea punct. Acest al patrulea pas este botezul cu apă . Scufundarea în apă.

Simbolizează faptul că ți-ai dat viața lui Isus și acum totul a devenit nou. Că vechiul tău sine a fost răstignit, ai murit cu el spiritual și apoi ai înviat cu el! Reprezintă moartea și învierea.

Scufundarea este botezul corect în apă, iar primii creștini au făcut-o și ei așa. Pe de altă parte, botezul copilului sau stropirea cu apă nu este corectă. Poate te gândești: „M-am botezat în copilărie, asta trebuie să fie suficient.” Nu, te rog să te lași botezat corect și biblic cu scufundarea în apă. Doar du-te și vezi dacă există creștini care te pot boteza.

Aceștia sunt cei patru pași. Și acum ai pornit cu rucsacul.

Desigur, proviziile de călătorie nu rămân pasiv în rucsac, ai nevoie de proviziile de călătorie (foarte practice) din mers. Exact ca o excursie normală. De aceea, continui să te uiți la harta ta, de exemplu: „Unde trebuie să merg de fapt? DOAMNE, te rog, vorbeste-mi!”
Dumnezeu vorbeste prin Biblie, dar si prin impresii precum cuvintele audibile mentale sau acustice, prin imagini, viziuni si prin vise. El vă poate vorbi și prin intermediul altor persoane.
Puteți găsi articole explicative pe acest subiect „Vorbește Dumnezeu” pe site-ul nostru, de exemplu cum să vă testați corect impresiile (și anume împotriva Bibliei și împotriva caracterului lui Dumnezeu).
Cunoaște-I vocea și percepe-o personal pentru tine! Atunci ești pe drumul cel bun. Căci El este Păstorul cel Bun și voi sunteți oaia Lui care îi puteți auzi glasul.

Desigur, este, de asemenea, important să continui să bei. Să fie umplut iar și iar de Duhul Sfânt. Să trăiască în puterea Lui, așa cum primii creștini au fost umpluți de puterea Duhului Sfânt la Rusalii. Mai multe despre subiectele botezului în Duhul Spirit și darurile Duhului pe site-ul nostru.

După cum am menționat deja, părtășia cu alți creștini este de asemenea importantă, la fel ca și botezul în apă.

Puteți citi articole utile despre toate aceste subiecte despre ucenicie pe site-ul nostru.

Acum o scurtă prezentare generală cu pașii succesiunii:


Ordinea acestor pași nu este critică! Așa că poți să te botezi mai întâi și apoi să obții o Biblie. Sau poți obține imediat o Biblie și apoi să te botezi. Decide pentru tine (tot în rugăciune cu Dumnezeu) ce poți face mai întâi. Dar: Toți pașii sunt importanți pentru succesiune.

Încă un lucru: acești pași nu sunt necesari pentru mântuire. Asta înseamnă: dacă ți-ai dat deja viața lui Isus (cum am explicat în prima parte), atunci ești mântuit. Dar pașii sunt pași de ascultare. Ar trebui să pleci dacă vrei să fii ascultător de Isus. Pentru că El nu te trimite doar pe drumul tău, El îți dă proviziile pentru călătorie. Pașii sunt voluntari, dar Isus îți cere să-i faci.

Vrei să-l urmezi pe Isus. El este Păstorul cel Bun și vrei să-I auzi vocea. Vrei să știi ce a mai plănuit El pentru tine personal (de exemplu, vocația ta personală). Vrei să știi ce spune El despre tine (adică identitatea ta în El). Ați dori să faceți schimb de idei cu alții și să-i întrebați, de exemplu: „Ce ați experimentat TU cu Dumnezeu?” sau: „Ce înseamnă asta și asta în Biblie?” etc.

Atât pentru ucenicie… Fii binecuvântat!

Pe site-ul nostru veți găsi ajutor suplimentar pentru succesiune.

Doar mergi la:

www.message-for-you.net/discipleship

Veți găsi, de asemenea, descărcări gratuite, materiale de partajat și multe altele acolo!

Vă dorim multă bucurie și binecuvântări în drumul vostru cu Isus!

Simțiți-vă liber să redistribuiți acest mesaj în scopuri necomerciale, fără modificări. Alte utilizări și modificări necesită aprobarea scrisă a www.message-for-you.net. Disponibil acolo și în alte limbi și în alte versiuni (de exemplu, ca fișiere audio, videoclipuri, versiune detaliată, versiune scurtă, versiune pentru copii și altele) și în unele limbi în formă informală (Du) și în formă formală (Sie).


Discover more from Message-For-You.net

Subscribe to get the latest posts sent to your email.