Üzenetet neked! A világ legjobb üzenete a saját nyelvén [Hungarian/Magyar]

Please first read:
Attention, the following translation of the message has been automatically translated. The text may therefore contain errors. It is a temporary rough translation.
But you are free to share the text for non-profit purposes!
Please also read the article with more explanation: Explanation on the Temporary Rough Translations

Bitte vorher lesen:
Achtung, die folgende Übersetzung der Botschaft wurde automatisch übersetzt. Der Text kann deshalb Fehler enthalten. Es handelt sich um eine vorübergehende Rohübersetzung.
Du darfst den Text trotzdem gerne für nichtkommerzielle Zwecke weiterverbreiten!

Bitte lies auch den Artikel mit weiteren Erklärungen dazu: Erklärung zu den vorübergehenden Rohübersetzungen

Kérjük, először olvassa el:
Figyelem, az üzenet következő fordítása automatikusan le lett fordítva. Ezért a szöveg tartalmazhat hibákat. Ez egy ideiglenes nyers fordítás.
Továbbra is szívesen terjesztheti a szöveget nem kereskedelmi célokra!
További magyarázatokért olvassa el a cikket is: Az ideiglenes nyers fordítások magyarázata

tartalmat

rövid változat

üzenetet neked!

A világ legjobb üzenete a saját nyelvén

A következő üzenet már alapjaiban megváltoztatta több milliárd ember életét. Az életed örökre jobbra változhat!
Szánjon rá időt, mert megéri.

 

 

Nak,-nek www.message-for-you.net

Elgondolkozol néha azon, hogy miért van annyi gonosz ezen a világon? Miért ez a sok szenvedés? És hogyan élhetsz ebben a világban örömmel?

Ebben az üzenetben szeretném elmondani, hogyan jött a gonosz ebbe a világba. De azt is, hogyan győzheted le személyesen, és szerezhetsz igazi tartós életörömöt.

Volt egy angyal a mennyben, aki Isten trónja fölött ült. Az angyal a Sátán volt. De Sátán büszke lett. Szabad akaratából döntött úgy, hogy fellázad Isten ellen.

 

 

Ezért dobta ki Isten a Sátánt a mennyből. 

 

Azonban maga Isten jó, rajta kívül nincs jó. Sátán tehát elvesztette azt a dicsőséget, amellyel Istennel rendelkezett. Így bukásával Sátán gonoszt hozott a világba.

A korai embereket is megkísértette, hogy lázadjanak fel Isten ellen. Maga a Sátán örökre elveszett, és megpróbálja távol tartani az embereket Istentől, hogy elveszjenek, és ne üdvözüljenek.

 

A hibáink, a bűntudatunk – amikor hazudunk, lopunk, rossz gondolataink vagy rossz beszédeink vannak… mindez elválaszt attól, hogy kapcsolatba kerüljünk Istennel.

 Ez egyelőre rossz hír, de ez nem ér véget. Van egy egyszerű megoldás erre a problémára. Ennek a megoldásnak pedig neve van: Jézus

Mert Isten szeret minket! És minden embernek ad legalább egy esélyt az életében, hogy elfogadja ezt a megoldást. Ez az üzenet a te esélyed!

 

 

 

Először is szeretném elmondani, hogy pontosan ki is Jézus:

Mennyei Atya, Jézus és a Szentlélek Isten. Három isteni személy van, akik együtt alkotják a Szentháromságot. Ez az egység teszi Istent. Jézus tehát örök és mindenható. És Ő a Teremtő.

De Jézus mintegy 2000 évvel ezelőtt önként jött, mint igazi ember erre a világra.

 

 

 

 

 

A Szentlélektől fogantatott, és szűztől született. Emberi életet élt, hiba nélkül, és tökéletes lelki kapcsolatban volt az Atyával. Megmutatta a világnak, milyen Isten…

Aztán önként és helyettesként halt meg bűneinkért és hibáinkért a kereszten. A harmadik napon feltámadt a sírból. És később ismét visszatért Mennyei Atyához.

Miért tette ezt? Azért ment a keresztre, hogy minden bűnt elviseljen helyetted. Hogy SZABAD legyen tőle! De te magad döntöd el, hogy elfogadod-e ezt az ajándékot vagy sem.

 

 

Ez azt jelenti: Hogyan dönt?

Elfogadod Isten ajándékát?
Ha igen, akkor üdvözülsz, és Isten gyermeke leszel!

Elutasítod Isten ajándékát?
Akkor elveszett maradsz. Ez egyben a későbbi halál után az Istentől való örök elszakadást is jelenti, a mély sötétségben.

MOST elfogadhatod Isten ajándékát neked! Vagy hagyhatod a sarokban, és felejtsd el… De légy tisztában a következményekkel.

Most, ma van az a pillanat, amikor kimondhatod: „Igen, Jézus, az életemet akarom neked adni!”
Jézushoz való megtérésed pillanatában a Szentlélek eljön és benned marad. Általa születik lelkileg, belsőleg újjászületett – és Isten gyermekeként születik a mennyei családba!

Most pedig csatlakozz hozzám az imához a kereszten.

Az imával kezdem, és mondatonként mondom el, hogy el tudja mondani (hangosan!).

A következő ima nem képlet, hanem javaslat. Jézust az általad megfogalmazott szavakkal is meghívhatod az életedbe. A legfontosabb a te döntésed. Még mindig HANGOSAN imádkozz, ne csak az elmédben. A hangos imádkozás ebben az esetben gyónás a testi és lelki világ előtt.

„Kedves ÚR JÉZUS!

Most szeretném hinni, mint egy gyerek, hogy megismerhetlek. Hogy fizettél a bűnömért, a gyengeségeimért. És ezért most titeket hibáztatlak.

(Mond el neki mindent konkrétan, és add át neki!
Mondd neki: „Jézusom, ez és ez nem volt helyes… hazudtam…” stb.)

Köszönöm Jézus, hogy megbocsátottál! Jézusom, most elfogadlak Téged vezetőmnek az életben! És kérlek, add nekem Szentlelkedet! Köszönöm, hogy most megmentettél, és a gyermekeddé tettél!

ÁMEN.”

Ha csak így imádkoztál, akkor gratulálok neked! Mert nem fogsz eltévedni, ha már most Jézusnak adtad az életed!

Mondd el másoknak, hogy Jézus mellett döntöttél! Ön is ajánlhatja ezt az üzenetet.

Ha továbbra is kérdései vannak, azt javaslom, hogy hallgassa meg vagy olvassa el az üzenet részletes változatát is. Megtalálhatja őket weboldalunkon.

Weboldalunkon többet is megtudhat arról, hogyan követheti most Jézust.

Csak menj ide:

www.message-for-you.net/discipleship

Sok örömet és áldást kívánunk a Jézussal való utadon!

Nyugodtan terjessze ezt az üzenetet nem kereskedelmi célokra, módosítás nélkül. Az egyéb felhasználásokhoz és változtatásokhoz a következő írásbeli jóváhagyása szükséges www.message-for-you.net. Más nyelveken és más verziókban is elérhető (pl. hangfájlként, videóként, részletes verzió, rövid verzió, gyermek verzió és egyebek), valamint egyes nyelveken informális (Du) és formális (Sie) formában is.

Részletes változat

üzenetet neked!

A világ legjobb üzenete a saját nyelvén

Hosszú verzió (1. rész)

A következő üzenet már alapjaiban megváltoztatta több milliárd ember életét. Az életed örökre jobbra változhat!

Szánjon rá időt, mert megéri.

NEM hirdetünk semmilyen szektát.
Ezzel az üzenettel szeretnénk segíteni az embereket abban, hogy életüket (és embertársaik életét) Jézus személye felé irányítsák.

Nak,-nek www.message-for-you.net
(Más nyelveken is elérhető.)

Sokan írnak nekem a szolgálatunkban az interneten. Aztán gyakran felteszem nekik a kérdést: „Tudatosan átadtad már az életedet Jézusnak?” Sokan pedig azt mondják: „Igen, természetesen minden este imádkozom”, „Lefekvés előtt mindig imádkozom”. „Sokszor beszélek Istennel.” Vagy azt is: „Hiszek Istenben.” Aztán azt mondják: „Igen, természetesen már Jézusnak adtam az életemet.”

Nagyon különböző válaszok vannak. Egyesek azt is mondják: “Igen, kisbabaként megkeresztelkedtem…”. Néhányan pedig azt mondják: „Igen, Jézus jó lelki tanítómester/jó ember/jó példa…”. Tehát nagyon különböző válaszok vannak. Egy dolog azonban közös ezekben az emberekben: még nem adták át tudatosan az életüket Jézusnak. Valahogy hisznek benne, és időnként imádkoznak, de még nem adták át neki az életüket.

Ennek megértése érdekében szeretném elmagyarázni neked egy maraton segítségével. A futók megvárják, amíg a játékvezető rajtjelet ad. És akkor futni kezdenek. És most képzeld el, hogy te is ezek közé a futók közé tartozol. És nem várod meg a rajtjelet, csak futni kezdesz…

És rohansz, futsz és futsz… És tényleg próbálkozol. Használd minden erődet! És boldog vagy, mert már látod a célt… De a célban lévő férfi azt mondja neked: “Sajnálom, nem tudok győztesérmet adni.” És azt mondod: „Mi?! Miért ne? Ugyanúgy futottam, mint a többiek!”

És a férfi azt mondja neked: „Igen, de rajtjel nélkül indultál el! A versenyed érvénytelen. Sajnos elvesztetted.”

És pontosan ugyanez a helyzet azzal, hogy hinni Jézusban anélkül, hogy az életét átadnánk neki. Olyan ez, mint egy maraton rajt nélkül.

De Jézus azt akarja, hogy te legyél győztes. És mint örök győztes és nem mint örök vesztes. Nagyon szeretné, ha megkapnád ezt a győztes érmet. Hogy örökké Vele lehetsz! És ebbe beletartozik az élet feladása is.

És valószínűleg azon tűnődsz, hogyan néz ki ez az élet átadása Jézusnak. És mit jelent ez az „indító jelzéssel”. És szeretném elmondani, hogy pontosan ki is Jézus.

 

Ki Jézus személy szerint számodra?

Jó ember volt? Jó tanár?

– Ahol érdekes lehet hallgatni a Hegyi beszédet… Ő egy a sok lelki tanítómester közül? Tehát összhangban van Buddhával, Mohameddel stb…? Ő egy vallásalapító számodra? Szeretném elmondani, hogy ki is valójában Jézus.

Ki az a Jézus?

Mennyei Atya, Jézus és a Szentlélek Isten. Három isteni személy van, akik együtt alkotják a Szentháromságot. Ez az egység teszi Istent. Jézus tehát örök és mindenható. És Ő a Teremtő.De Jézus mintegy 2000 évvel ezelőtt önként jött, mint igazi ember erre a világra.A Szentlélektől fogantatott, és szűztől született. Emberi életet élt, hiba nélkül, és tökéletes lelki kapcsolatban volt az Atyával. Megmutatta a világnak, milyen Isten…

Aztán önként és helyettesként halt meg bűneinkért és hibáinkért a kereszten. A harmadik napon feltámadt a sírból. És később ismét visszatért Mennyei Atyához.

Mindjárt elmesélem, miért tette ezt Jézus – és mit jelent ez számodra…

Jézus tehát olyan emberként jött erre a világra, mint mi. Úgy élt, mint mi. Csak egy nagy különbséggel: teljesen tiszta volt, tele szeretettel és igazsággal. Soha nem hazudott, mindig igazat mondott. Még azt is mondta magáról, hogy Ő megszemélyesített igazság! Ki állíthatja ezt? Mondhatod, hogy te vagy a megszemélyesített igazság? Vagy személyes szerelem? … Jézus ezt mondta magáról! És azt mondta: Én vagyok az út, az igazság és az élet!

És akkor mondott valami nagyon fontosat: “…Senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam!” És ez nagyon fontos, erről szól az egész.

Tehát Jézus az, aki meg akarja fogni a kezed, és azt akarja mondani neked: „Fogadj be engem, és elvezetlek a mennyei Atyához! Elviszlek a mennybe, a királyságomba!”

Ez az élet feladása – amit mondasz neki (pl.): „Igen, ezt akarom! Örökké veled akarok lenni! Nem csak hébe-hóba a hétköznapokban… nem csak vasárnaponként… örökké! Azt akarom, hogy te legyél az életvezetőm. Hogy te vagy az én jó pásztorom, és én vagyok a te juhod, amely követ téged. Aki hallja a hangodat, aki igazán teljes mértékben veled akar élni!”

Ez az üzenet sokkal mélyebb… És meg akarom mutatni, mit tett Jézus ÉRTETED.

Meg szeretném mutatni a keresztet. Minden a kereszten dől el. Felteheti a kérdést: „Nem csak egy szörnyű halál volt? mi közöm ehhez nekem?”

Korábban azt mondtam, hogy Jézus tisztaságban, szeretetben élt. Mint NINCS más ember! Hiba nélkül, bűntudat nélkül. De Jézus nem csak azért jött erre a világra, hogy megmutassa, hogyan kell élni. De azt is, hogy meghaljunk értünk a kereszten.

Mert mi, te és én, mindannyian mindig követünk el hibákat. Nem vagyunk tökéletesek. De Jézus tökéletes emberként jött el hozzánk! Jézus tökéletes! De a hibáink, a bûntudatunk – amikor hazudunk, lopunk, rossz gondolataink vagy rossz beszédeink vannak… mindez elválaszt attól, hogy kapcsolatba kerüljünk Istennel. Mintha valami utat tört volna közénk. És egyre több lett…
És Jézus helyreállíthatja ezt a kapcsolatot! Kézen akar fogni és azt mondani: “Gyere, visszaviszlek oda, ahova igazán tartozol, mennyei otthonodba!” Nem akarja, hogy eltévedj. A bűntudat örökre elválaszt Istentől. Ha nem veted a keresztre. Talán azt gondolja: “Igazából jó ember vagyok..?! Ez nem az én hibám?!” Aztán gondold át, hol hazudtál… hol nem mondtál igazat.

Most azt is szeretném elmondani, hogyan jött a gonosz ebbe a világba.

Hogyan jött a bűntudat a világra?

Volt egy angyal a mennyben, aki Isten trónja fölött ült. Az angyal a Sátán volt.

De Sátán büszke lett. Szabad akaratából döntött úgy, hogy fellázad Isten ellen. Ezért dobta ki Isten a Sátánt a mennyből.
Azonban maga Isten jó, rajta kívül nincs jó. Sátán tehát elvesztette azt a dicsőséget, amellyel Istennel rendelkezett. Mert a rosszat választotta.
Így bukásával Sátán gonoszt hozott a világba. A korai embereket is megkísértette, hogy lázadjanak fel Isten ellen. A Sátán uralma alá kerültek és a gonosz hatalma alá…Maga a Sátán örökre elveszett, és megpróbálja távol tartani az embereket Istentől, hogy elveszjenek és ne üdvözüljenek.

Ezért jött Jézus erre a világra, és ezt mondja nekünk: “Azt akarom, hogy visszatérj hozzám, hogy újra mély barátságunk legyen!” És akkor odament érted a keresztre: “Ott a kereszten, magamra vállalom ezt a sok bűnt!”

És Ő hordozta a lelki sérüléseidet is. Mindezt látta, és azt mondja neked: „Nem akarom, hogy örök gyászban legyél! Neked akarom adni az örömömet!” Elvette bánatodat, fájdalmadat, magányodat. Ő mindent lát! Nem törődik veled! A kereszthez ment érte. És azt mondja neked: „Nézd, már mindent megtettem érted! Kérem, fogadja el!” És szeretetét akarja adni neked. Megmutatta szeretetét a kereszten. Azt mondja: „Nézd, a kereszten látod, mennyire szeretlek TÉGED!

Ez azt jelenti: Hogyan dönt?

Elfogadod Isten ajándékát? Ha igen, akkor üdvözülsz, és Isten gyermeke leszel!

Elutasítod Isten ajándékát? Akkor elveszett maradsz. Ez egyben a későbbi halál után az Istentől való örök elszakadást is jelenti, a mély sötétségben.

MOST elfogadhatod Isten ajándékát neked! Vagy hagyhatod a sarokban, és felejtsd el…
De légy tisztában a következményekkel.

Most, ma van az a pillanat, amikor azt mondhatod: “Igen, Jézusom, az életemet akarom neked adni!”

Mi lesz, ha megtérsz Jézushoz?

Abban a pillanatban, amikor megtérsz Jézushoz, a Szentlélek eljön és benned marad.
Általa születik lelkileg, belsőleg újjászületett – és Isten gyermekeként születik a mennyei családba! Az úgynevezett „öreged” ezután Jézussal együtt lelkileg meghal a kereszten, és új életet kapsz tőle. Ez egy teljesen új identitást ad – a koldusgyermektől a király gyermekéig!

Isten gyermekeként élhetsz a Szentlélek erejében – és nem kell többé a gonosz uralma alatt élned! (Ehhez továbbra is lesz szabad akaratod) És Jézus is megadja a hatalmát, hogy kiragadjon embereket a Sátán kezéből!

Most pedig csatlakozz hozzám az imához a kereszten.

Az imával kezdem, és mondatonként mondom el, hogy el tudja mondani (hangosan!).

A következő ima nem képlet, hanem javaslat. Jézust az általad megfogalmazott szavakkal is meghívhatod az életedbe. A legfontosabb a te döntésed. Jézus látja a szívedet, tudja, mire gondolsz. Még mindig HANGOSAN imádkozz, ne csak az elmédben. A hangos imádkozás ebben az esetben gyónás a testi és lelki világ előtt.

„Kedves ÚR JÉZUS!

Szeretném most gyerekként hinni, hogy megismerhetlek. Hogy fizettél a bűnömért, a gyengeségeimért. És ezért most mindent neked adok, mindent, ami engem nehezít, mindent, amit magammal viszek. Mindent megadok neked, amit eddig rosszul csináltam.

(Mond el neki mindent konkrétan, és add át Neki! Mondd neki: „Jézusom, ez és ez nem volt helyes… hazudtam…” stb.
Ahogy mindent átadsz Neki, az Ő vére minden bűnt elfedez. Az ő vére borít téged.)

Köszönöm Jézus, hogy most megbocsátottál! Köszönöm, hogy tisztára mosottál! Jézusom, most elfogadlak vezetőmnek az életben! Mint az én Uram! Mint megmentőm! És kérlek: Gyere az életembe! És kérlek, add nekem Szentlelkedet! Tölts el engem Szentlelkeddel! Köszönöm, hogy most megmentettél! Köszönöm, hogy most a gyermeked vagyok!

ÁMEN.”

Ha csak így imádkoztál, akkor gratulálok neked! Mert akkor örök győztes lettél. Aztán megvártad a „rajtjelet”, és elindultál. A „verseny” most érvényes!

És ezt szeretném elmondani nektek a János 3:16-ból: “Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.”

Ez azt jelenti, hogy nem fogsz eltévedni, ha az életedet most Jézusnak adod! Most már biztonságban van, most már lehet „megváltás bizonyossága”. Az „üdvösségbiztosítás” azt jelenti, hogy 100%-ig biztos abban, hogy a mennybe kerül. És nem eredményből, hanem mert elfogadtad, amit Jézus tett érted a kereszten! Most meg van mentve. – Kegyelemből. Mert elfogadtad az Ő ajándékát.

De most még tovább megy. Mert most csak az utat tetted meg. Most az utódlásról van szó. Ő a jó pásztor, és te kövesd őt. És hogy ez pontosan hogy néz ki, azt a második részben elmondom.Mondd el másoknak, hogy Jézus mellett döntöttél! Ön is ajánlhatja ezt az üzenetet.
Most a második rész az utódlásról…
üzenetet neked!

A világ legjobb üzenete a saját nyelvén

Hogyan tovább (az üzenet 2. része)

Ez a második része a világ legnagyobb üzenetének, amely alapvetően megváltoztatta több milliárd ember életét.

Nak,-nek www.message-for-you.net

(Más nyelveken is elérhető.)

Ha még nem látta vagy hallgatta ennek az üzenetnek az első részét, kérjük, először tegye meg.

Most a második rész…

 

Tehát a kereszt a kiindulópont. És ha az életedet Jézusnak adtad, akkor jól döntöttél!

És most megy tovább. Amikor az életedet Jézusnak adtad, (képletesen szólva) fogtad a hátizsákodat és kiürítetted. Rengeteg szemét volt a hátizsákodban, amire már nincs szükséged. És azt mondtad: „Jézusom, mindent neked adom!” Mindent Neki adtál. És ahogy már mondtam, voltak benne dolgok, amire már nincs szükséged (pl. bűntudat, lelki sérülések stb.).

Jézus most azt akarja tenni: meg akarja tölteni a hátizsákodat!

Hasznos dolgokat akar adni neked, amit magaddal vihetsz. Mint az utazási ellátás, amire útközben szüksége van.

Először is természetesen nagyon fontos, hogy legyen nálad innivaló. Hogy ne halj szomjan útközben. Szimbolikusan megmutatok egy kulacsot friss, tiszta, egészséges vízzel. A víz a Szentlelket jelképezi. Amikor az életedet Jézusnak adtad, a Szentlélek beléd szállt.

A Szentlélek akkor benned van, de újra és újra betelhetsz Vele. „Igyál” tőle, hogy úgy mondjam. Ezért fontos, hogy te is igya ezt az élő vizet… és így mindig felfrissülsz tőle.
A Szentlélek személy, Ő Isten. De megtapasztalhatod az Ő erejét is, megtelhetsz vele, és úgymond ihatod az Ő erejét.
A tanítványság szempontjából is fontos, hogy megkeresztelkedj Szentlélekkel. Hogy elmerülsz az Ő erejében. Ez azt is jelenti, hogy „ lélekkeresztség” vagy „ Szentlélekkel való keresztség”. A Lélek keresztségéről részletesebben a honlapunkon található cikkben írok. Kérem, nézze meg.

Ezután természetesen az is fontos, hogy tudja, hová mész. Jézus úgymond útmutatást ad neked.

Ezek az utasítások a Bibliát vagy Isten Igéjét jelentik.

Lehet, hogy azt gondolod: „De van Bibliám, és annyiszor elolvastam, de egyszerűen nem értem!” Ez azért van így, mert a Bibliát csak a Szentléleken keresztül érthetjük meg. A Szentlélek megfejti számodra az igét. És azt mondja neked, hogy úgy mondjam: „Elmagyarázom neked, hogyan kell olvasni a Bibliát. Elmagyarázom neked, mit jelent.” És hirtelen olyan, mint amikor meglátod a fényt, és rájössz: „Hé, hirtelen minden világos számomra!”
És megkérheted a Szentlelket is, hogy magyarázzon el neked néhány dolgot: „Mit jelent ez a szöveg? És mit jelent ez nekem személy szerint?” Ezután életre kelti az Igét számodra. Tehát nem vagy egyedül az úton.

Ezután egy mobiltelefont szeretnék megmutatni. A közösséget jelenti.
Jézus nem akarja, hogy egyedül legyél a séta közben. Természetesen veled van, de azt is szeretné, ha kapcsolatba lépnél Jézus más követőivel. Hogy beszélj velük, eszmét cserélj velük.
A közösség más keresztényekkel lehet egy gyülekezetben. De lehet otthoni csoport is. Otthon találkoztok keresztényekkel és együtt olvastok Bibliát, együtt imádkoztok stb.

A legjobb, ha körülnézel, és megnézed, hol vannak még keresztények a városodban vagy a környéken, akikkel találkozhatsz. Azt a tippet szeretném adni, hogy fontos, hogy a Biblia legyen az alapjuk, és nyitottak legyenek a Szentlélekre.

Aztán van egy negyedik pont. Ez a negyedik lépés a vízkeresztség. A vízbe merülés.

Ez azt jelképezi, hogy Jézusnak adtad az életedet, és most minden újjá vált. Hogy régi énedet keresztre feszítették, vele együtt haltál meg lelkileg, majd vele együtt feltámadtál! A halált és a feltámadást jelképezi.

A bemerítés a helyes keresztség a vízben, és az első keresztények is így tették. A babakeresztelés vagy a vízzel való meglocsolás viszont nem helyes. Talán azt gondolja: “Csecsemőként megkeresztelkedtem, ennek elégnek kell lennie.” Nem, kérem, engedje meg magát helyesen és biblikusan megkeresztelkedni vízbe mártással. Csak menj és nézd meg, vannak-e olyan keresztények, akik megkeresztelhetnek téged.

Ez a négy lépés. És most elindulsz a hátizsákoddal.

Természetesen az utazási feltételek nem maradnak passzívan a hátizsákban, az utazási ellátásra (nagyon praktikus) útközben van szükség. Mint egy normál túra. Ezért nézi folyton a térképét, például: „Hová kell valójában mennem? Uram, kérlek, beszélj hozzám!”
Isten beszél a Biblián keresztül, de olyan benyomásokon keresztül is, mint például mentális vagy akusztikus, hallható szavak, képek, látomások és álmok. Más embereken keresztül is beszélhet Önnel.
Weboldalunkon találhat magyarázó cikkeket az „Isten beszél” témáról, például arról, hogyan lehet helyesen tesztelni benyomásait (nevezetesen a Biblia és Isten jelleme ellen).
Ismerd meg az Ő hangját és érzékeld személyesen neked! Akkor jó úton jársz. Mert Ő a Jó Pásztor, és ti az Ő bárányai vagytok, amelyek hallhatják az Ő hangját.

Természetesen az is fontos, hogy folyamatosan igyunk. Újra és újra betölteni a Szentlélekkel. Az Ő erejében élni, ahogy az első keresztények is elteltek a Szentlélek erejével pünkösdkor. Bővebben a Lélekkeresztség és a Lélek ajándékai témáiról honlapunkon.

Mint már említettük, a más keresztényekkel való közösség is fontos, csakúgy, mint a vízkeresztség.

Honlapunkon hasznos cikkeket olvashat ezekről a tanítványságról szóló témákról.

Most egy rövid áttekintés az utódlás lépéseiről:


A lépések sorrendje nem kritikus! Tehát először megkeresztelkedhetsz, aztán megveheted a Bibliát. Vagy azonnal szerezhetsz Bibliát, és aztán megkeresztelkedhetsz. Döntsd el magad (Istennel való imában is), hogy mit tehetsz először. De: Minden lépés fontos az utódlás szempontjából.

Még valami: ezek a lépések nem szükségesek az üdvösséghez. Ez azt jelenti: Ha már az életedet Jézusnak adtad (ahogyan az első részben kifejtettem), akkor üdvözült vagy. De a lépések az engedelmesség lépései. Menned kell, ha engedelmes akarsz lenni Jézusnak. Mert Ő nem csak az utadra küld, hanem megadja az útravalót is. A lépések önkéntesek, de Jézus arra kér, hogy tedd meg őket.

Jézust akarod követni. Ő a Jó Pásztor, és hallani akarod a hangját. Tudni akarod, mit tervezett még számodra személyesen (pl. személyes hivatásod). Tudni akarod, hogy Ő mit mond rólad (azaz a identitásod Benne). Szeretnél eszmét cserélni másokkal, és megkérdezni őket, például: „Mit tapasztaltál Istennél?” vagy: „Mit jelent ez és ez a Bibliában?” stb.

Ennyit a tanítványságról… Légy áldott!

Weboldalunkon további segítséget talál az utódláshoz.

Csak menj ide:

www.message-for-you.net/discipleship

Ingyenes letöltéseket, megosztható anyagokat és még sok mást is találhat ott!

Sok örömet és áldást kívánunk a Jézussal való utadon!

Nyugodtan terjessze ezt az üzenetet nem kereskedelmi célokra, módosítás nélkül. Az egyéb felhasználásokhoz és változtatásokhoz a következő írásbeli jóváhagyása szükséges www.message-for-you.net. Más nyelveken és más verziókban is elérhető (pl. hangfájlként, videóként, részletes verzió, rövid verzió, gyermek verzió és egyebek), valamint egyes nyelveken informális (Du) és formális (Sie) formában is.


Discover more from Message-For-You.net

Subscribe to get the latest posts sent to your email.