порука за вас! Најбоља порука на свету на свом језику [Serbian/Српски]

Please first read:
Attention, the following translation of the message has been automatically translated. The text may therefore contain errors. It is a temporary rough translation.
But you are free to share the text for non-profit purposes!
Please also read the article with more explanation: Explanation on the Temporary Rough Translations

Bitte vorher lesen:
Achtung, die folgende Übersetzung der Botschaft wurde automatisch übersetzt. Der Text kann deshalb Fehler enthalten. Es handelt sich um eine vorübergehende Rohübersetzung.
Du darfst den Text trotzdem gerne für nichtkommerzielle Zwecke weiterverbreiten!

Bitte lies auch den Artikel mit weiteren Erklärungen dazu: Erklärung zu den vorübergehenden Rohübersetzungen

Прво прочитајте:
Упозорење, следећи превод поруке је аутоматски преведен. Текст стога може садржати грешке. Ово је привремени сирови превод.
И даље сте добродошли да редистрибуирате текст у некомерцијалне сврхе!
Такође прочитајте чланак за даља објашњења: Објашњење привремених сирових превода

садржаја

кратка верзија

порука за вас!

Најбоља порука на свету на вашем језику

Следећа порука је већ суштински променила животе милијарди људи. Ваш живот се може променити заувек на боље!
Узмите ово време јер је вредно тога.

 

 

Оф www.message-for-you.net

Питате ли се понекад зашто је толико зла на овом свету? Чему сва патња? И како можете живети на овом свету са радошћу?

У овој поруци желим да вам кажем како је зло дошло на овај свет. Али и како то можете лично да превазиђете и добијете праву трајну радост живота.

На небу је био анђео који је седео над престолом Божијим. Анђео је био сатана. Али Сатана је постао поносан. Он је својом слободном вољом изабрао да се побуни против Бога.

 

 

Зато је Бог избацио сатану са неба. 

 

Међутим, сам Бог је добар, ван Њега нема добра. Тако је Сатана изгубио славу коју је имао код Бога. И тако је Сатана својим падом донео зло у свет.

Такође је доводио у искушење прве људе да се побуне против Бога. Сам Сатана је заувек изгубљен и покушава да држи људе подаље од Бога како би били изгубљени а не спасени.

 

Наше грешке, наша кривица – када лажемо, крадемо, имамо лоше мисли или лоше речи… све нас то дели од контакта са Богом.

 То је за сада лоша вест, али се ту не зауставља. Постоји једноставно решење за овај проблем. И ово решење има име: Исус

Јер нас Бог воли! И сваком човеку даје бар једну шансу у животу да прихвати ово решење. Ова порука је ваша шанса!

 

 

 

Прво бих желео да вам кажем ко је тачно Исус:

Небески Отац, Исус и Свети Дух су Бог. Постоје три божанске Личности које заједно чине Тројство. Ово јединство чини Бога. Дакле, Исус је вечан и свемогућ. И Он је Створитељ.

Али Исус је добровољно дошао пре око 2000 година као право људско биће на овај свет.

 

 

 

 

 

Зачет је од Духа Светога и рођен је од девице. Живео је људским животом БЕЗ мана и у савршеном духовном односу са Оцем. Показао је свету какав је Бог…

Затим је Он добровољно и заменички умро за нашу кривицу и грешке на крсту. Трећег дана је устао из гроба. А касније се поново вратио Оцу небеском.

Зашто је то урадио? Отишао је на крст да сноси сву кривицу у твоје име. Тако да можете бити СЛОБОДНИ од тога! Али ви сами одлучујете да ли ћете прихватити овај поклон или не.

 

 

То значи: Како одлучујете?

Да ли прихватате Божји дар?
Ако јесте, онда ћете се спасити и постати дете Божије!

Одбацујете ли Божји дар?
Онда остајеш изгубљен. То такође значи касније после смрти вечно одвајање од Бога, у дубокој тами.

Можете прихватити Божји дар за вас САДА! Или га можете оставити у углу и заборавити на то… Али будите свесни импликација.

Управо сада, данас, је тренутак када можете рећи: „Да, Исусе, желим да ти дам свој живот!“
У тренутку вашег обраћења Исусу, Свети Дух ће доћи и остати у вама. Кроз Њега сте духовно, изнутра, наново рођени – и рођени као дете Божије у небеску породицу!

Сада ми се придружи у молитви на крсту.

Почињем са молитвом и изговарам је реченицу по реченицу да бисте је могли изговорити (наглас!).

Следећа молитва није формула већ предлог. Такође можете позвати Исуса у свој живот речима које сте сами формулисали. Најважнија ствар је ваша одлука. И даље се молите ГЛАСНО, не само у мислима. Молитва наглас у овом случају је исповест пред физичким и духовним светом.

„Драги ГОСПОДЕ ИСУСЕ,

Сада желим да верујем као дете да могу да те упознам. Да си платио за моју кривицу, за моје слабости. И тако вас сада све кривим.

(Реци Му све конкретно и дај Му!
Реци Му: „Исусе, то и то није било у реду… Ја сам лагао тамо…” итд.)

Хвала ти Исусе што си ми опростио! Исусе, сада те прихватам као свог водича у животу! И молим те, дај ми свога Светога Духа! Хвала вам што сте ме сада спасили и што сте ме учинили својим дететом!

АМИН.”

Ако сте се само тако молили, онда желим да вам честитам! Јер се нећете изгубити ако сте сада дали свој живот Исусу!

Реци другима о својој одлуци за Исуса! Такође можете препоручити ову поруку.

Ако и даље имате питања, препоручио бих вам да послушате или прочитате детаљну верзију поруке. Можете их пронаћи на нашој веб страници.

На нашој веб страници такође ћете наћи више о томе како сада можете пратити Исуса.

Само идите на:

www.message-for-you.net/discipleship

Желимо вам пуно радости и благослова на вашем путу са Исусом!

Слободно дистрибуирајте ову поруку у некомерцијалне сврхе без модификација. Остале употребе и промене захтевају писмено одобрење www.message-for-you.net. Такође тамо доступно на другим језицима и у другим верзијама (нпр. као аудио датотеке, видео записи, детаљна верзија, кратка верзија, верзија за децу и друге) и на неким језицима у неформалном (Ду) облику и у формалном (Сие) облику.

Детаљна верзија

порука за вас!

Најбоља порука на свету на вашем језику

Дуга верзија (1. део)

Следећа порука је већ суштински променила животе милијарди људи. Ваш живот се може променити заувек на боље!

Узмите ово време јер је вредно тога.

НЕ оглашавамо се за ниједну секту.
Овом поруком желимо да помогнемо људима да преоријентишу своје животе (и животе својих ближњих) ка Исусовој личности.

Оф www.message-for-you.net
(Доступно и на другим језицима.)

Многи људи ми пишу у нашем министарству на интернету. И тада им често постављам питање: „Да ли сте већ свесно предали свој живот Исусу?“ И многи онда кажу: „Да, наравно, молим се свако вече.“, „Увек се молим пре спавања.“, „Често разговарам с Богом.” Или такође: „Верујем у Бога.” И онда кажу: „Да, наравно да сам већ дао свој живот Исусу.”

Постоје веома различити одговори. Неки кажу и: „Да, крстио сам се као беба…“. А неки кажу: „Да, Исус је добар духовни учитељ/ добра особа/ добар пример…”. Дакле, постоје веома различити одговори. Али ови људи имају једну заједничку ствар: још увек нису свесно предали своје животе Исусу. Они на неки начин верују у Њега и моле се с времена на време, али Му још нису дали своје животе.

Да бих ово разумео, желео бих да вам објасним користећи маратон. Тркачи чекају док судија не да знак за старт. А онда почну да трче. А сада замислите да сте један од ових тркача. И не чекате сигнал за старт, само почните да трчите…

И трчиш и трчиш и трчиш… И стварно се трудиш. Користиш сву своју снагу! А ти си срећан јер већ видиш финиш… Али човек на циљу ти каже: „Извини, не могу да ти дам победничку медаљу“. А ти кажеш: „Шта?! Што да не? Трчао сам као и остали!”

А човек ти каже: „Да, али ти си почео да трчиш без знака за старт! Ваша раса је неважећа. Нажалост, изгубио си га.”

И потпуно је исто са вером у Исуса, а да му не предамо свој живот. То је као маратон без старта.

Али Исус жели да будете победници. И то као вечити победник а не као вечити губитник. Он заиста жели да добијете ову победничку медаљу. Да можеш бити са Њим заувек! А то укључује и предају живота.

И вероватно се питате како изгледа ово предање живота Исусу. А шта то значи са “старт сигналом”. И желео бих да вам кажем ко је тачно Исус.

 

Ко је за тебе лично Исус?

Да ли је био добар човек? Добар учитељ?

– Где би могло бити занимљиво чути Беседу на гори… Да ли је он један од многих духовних учитеља? Дакле, да ли је Он у складу са Будом, Мухамедом, итд…? Да ли је Он за вас оснивач религије? Желео бих да вам кажем ко је Исус СТВАРНО.

ко је Исус?

Небески Отац, Исус и Свети Дух су Бог. Постоје три божанске Личности које заједно чине Тројство. Ово јединство чини Бога. Дакле, Исус је вечан и свемогућ. И Он је Створитељ.Али Исус је добровољно дошао пре око 2000 година као право људско биће на овај свет.Зачет је од Духа Светога и рођен је од девице. Живео је људским животом БЕЗ мана и у савршеном духовном односу са Оцем. Показао је свету какав је Бог…

Затим је Он добровољно и заменички умро за нашу кривицу и грешке на крсту. Трећег дана је устао из гроба. А касније се поново вратио Оцу небеском.

Рећи ћу вам више о томе зашто је Исус то урадио за тренутак – и шта то значи за вас…

Дакле, Исус је дошао на овај свет као људско биће попут нас. Живео је као и ми. Само са једном великом разликом: био је потпуно чист, пун љубави и истине. Никада није лагао, увек је говорио истину. Чак је за себе рекао да је Он оличена истина! Ко то може тврдити? Можете ли рећи да сте персонификована истина? Или љубав лично? … Исус је то рекао за себе! И рече: Ја сам пут, истина и живот!

И тада је рекао нешто веома важно: “…Нико не долази Оцу осим кроз мене!” И то је толико важно, о томе се ради.

Дакле, Исус је тај који жели да те ухвати за руку и да ти каже: „Прими ме и одвешћу те Оцу небеском! Одвешћу те у рај, у своје царство!”

То је предаја живота – да му кажеш (нпр.): „Да, ја то желим! Желим да будем са тобом заувек! Не само ту и тамо у свакодневном животу… не само недељом… заувек! Желим да будеш мој животни водич. Да си ти мој добри пастир и ја сам твоја овца која те прати. Ко чује твој глас, који заиста жели да живи у потпуности са тобом!“

Ова порука је много дубља… И желим да вам покажем шта је Исус учинио ЗА ВАС.

Хтео бих да вам покажем крст. Све се одлучује на крсту. Можда ћете се запитати: „Зар то није била само ужасна смрт? Какве то везе има са мном?”

Раније сам рекао да је Исус живео у чистоти, у љубави. КАО НИЈЕДАН други човек! Без кривице, без кривице. Али Исус није дошао на овај свет само да нам покаже како да живимо. Али и да умре за нас на крсту.

Јер ми, ти и ја, сви ми, увек правимо грешке. Ми нисмо савршени. Али Исус нам је дошао као савршен човек! Исус је савршен! Али наше грешке, наша кривица – када лажемо, крадемо, имамо лоше мисли или лоше речи… све нас то раздваја од контакта са Богом. Као да се нешто прогурало између нас. И постајало је све више…
И Исус може обновити овај контакт! Жели да те ухвати за руку и каже: „Хајде, вратићу те тамо где ти заиста припадаш, у твој небески дом!“ Не жели да се изгубиш. Кривица ће те заувек одвојити од Бога. Ако је не ставите на крст. Можда мислите: „Ја сам заправо добра особа..?! То није моја кривица?!” Онда размисли где си лагао… где ниси рекао истину.

И ја бих сада желео да вам кажем како је зло дошло на овај свет.

Како је кривица дошла на свет?

На небу је био анђео који је седео над престолом Божијим. Анђео је био сатана.

Али Сатана је постао поносан. Он је својом слободном вољом изабрао да се побуни против Бога. Зато је Бог избацио сатану са неба.
Међутим, сам Бог је добар, ван Њега нема добра. Тако је Сатана изгубио славу коју је имао код Бога. Зато што је изабрао зло.
И тако је Сатана својим падом донео зло у свет. Такође је доводио у искушење прве људе да се побуне против Бога. Дошли су под власт Сатане и под власт зла…Сам Сатана је заувек изгубљен и покушава да држи људе подаље од Бога како би били изгубљени а не спасени.

Зато је Исус дошао на овај свет и каже нам: „Желим да ми се вратиш да бисмо поново имали дубоко пријатељство!“ А онда је за тебе отишао на крст: “Тамо на крсту, сву ову кривицу преузимам на себе!”

И Он је такође носио ваше душевне повреде. Он је све то видео и каже ти: „Нећу да будеш у вечној жалости! Желим да ти дам своју радост!” Узео је твоју тугу, твој бол, твоју усамљеност. Он то све види! Није га брига за тебе! За то је отишао на крст. А Он ти каже: „Види, ја сам већ све учинио за тебе! Молимо вас да то прихватите!” И Он жели да вам пружи своју љубав. Он је показао своју љубав на крсту. Он каже: „Гле, на крсту видиш колико ТЕ волим!

То значи: Како одлучујете?

Да ли прихватате Божји дар? Ако јесте, онда ћете се спасити и постати дете Божије!

Одбацујете ли Божји дар? Онда остајеш изгубљен. То такође значи касније после смрти вечно одвајање од Бога, у дубокој тами.

Можете прихватити Божји дар за вас САДА! Или га можете оставити у углу и заборавити на то…
Али будите свесни импликација.

Управо сада, данас је тренутак када можете рећи: “Да, Исусе, желим да ти дам свој живот!”

Шта ће се догодити када се обратите Исусу?

У тренутку вашег обраћења Исусу, Свети Дух ће доћи и остати у вама.
Кроз Њега сте духовно, изнутра, наново рођени – и рођени као дете Божије у небеску породицу! Ваш такозвани „старац“ тада духовно умире са Исусом на крсту и ви добијате нови живот од њега. Ово вам даје потпуно нови идентитет – од просјачког детета до краљевог детета!

Као дете Божије тада можете живети у сили Духа Светога – и не морате више да живите под влашћу зла! (И даље ћете имати слободну вољу за ово) И Исус вам такође даје своју моћ да отимате људе из руку Сотоне!

Сада ми се придружи у молитви на крсту.

Почињем са молитвом и изговарам је реченицу по реченицу да бисте је могли изговорити (наглас!).

Следећа молитва није формула већ предлог. Такође можете позвати Исуса у свој живот речима које сте сами формулисали. Најважнија ствар је ваша одлука. Исус види твоје срце, зна на шта мислиш. И даље се молите ГЛАСНО, не само у мислима. Молитва наглас у овом случају је исповест пред физичким и духовним светом.

„Драги ГОСПОДЕ ИСУСЕ,

Желим да верујем као дете сада када могу да те упознам. Да си платио за моју кривицу, за моје слабости. И зато ти сада дајем све, све што ме оптерећује, све што носим са собом. Даћу ти све што сам до сада погрешио.

(Реци Му све конкретно и предај Му то! Реци Му: „Исусе, то и то није било у реду… лагао сам…“ итд.
Док Му предаш све, Његова крв покрива сву кривицу. Његова крв покрива тебе.)

Хвала ти Исусе што си ми сада опростио! Хвала што сте ме опрали! Исусе, прихватам те сада као свог водича у животу! Као мој Господ! Као мој спаситељ! И молим те: Уђи у мој живот! И молим те, дај ми свога Светога Духа! Испуни ме Духом Својим Светим! Хвала што сте ме сада спасили! Хвала ти што сам сада твоје дете!

АМИН.”

Ако сте се само тако молили, онда желим да вам честитам! Јер тада си постао вечити победник. Онда сте сачекали “старт сигнал” и кренули. „Трка“ је сада важећа!

И желим да вам кажем ово, из Јована 3:16: „Бог је тако заволео свет да је дао Сина свог јединорођеног, да сваки који верује у њега не погине, него да има живот вечни.“

То значи да се нећете изгубити ако дате свој живот Исусу управо сада! Сада је безбедно, сада можете имати „сигурност спасења“. „Сигурност спасења“ значи да сте 100% сигурни да ћете отићи у рај. И то не из постигнућа, већ зато што сте прихватили оно што је Исус учинио за вас на крсту! Сада сте спасени. – По милости. Јер си прихватио Његов дар.

Али сада иде још даље. Јер сада си само направио свој пут. Сада је реч о сукцесији. Он је пастир добри и ви га следите. А како то тачно изгледа, рећи ћу вам у другом делу.Реци другима о својој одлуци за Исуса! Такође можете препоручити ову поруку.
Сада за други део о сукцесији…
порука за вас!

Најбоља порука на свету на вашем језику

Како даље (други део поруке)

Ово је други део највеће поруке на свету која је суштински променила животе милијарди људи.

Оф www.message-for-you.net

(Доступно и на другим језицима.)

Ако нисте гледали или слушали први део ове поруке, урадите то прво.

Сада за други део…

 

Дакле, крст је полазна тачка. И ако сте дали свој живот Исусу, онда сте донели исправну одлуку!

И сада иде даље. Када си дао свој живот Исусу, ти си (фигуративно речено) узео свој ранац и испразнио га. У твом ранцу је било много смећа које ти више није потребно. А ти си рекао: „Исусе, дајем ти све!“ Све си дао Њему. И као што је већ речено, у њему је било ствари које вам више нису потребне (нпр. кривица, психичке повреде итд.).

Оно што Исус сада жели да уради је: Он жели да напуни твој ранац!

Он жели да вам да корисне ствари које можете понети са собом. Као намирнице за путовања које су вам потребне у покрету.

Пре свега, наравно, веома је важно да имате нешто да попијете са собом. Да не умреш од жеђи на путу. Симболично ћу вам показати флашу са свежом, бистром, здравом водом. Вода представља Светог Духа. Када сте дали свој живот Исусу, Свети Дух је ушао у вас.

Свети Дух је тада у вама, али можете бити испуњени Њиме изнова и изнова. “Пијте” од њега, да тако кажем. Зато је важно да и ви пијете ову живу воду… и тако се њоме увек освежите.
Дух Свети је личност, Он је Бог. Али такође можете искусити Његову моћ, испунити се Њиме и, да тако кажем, пити Његову силу.
За учеништво је такође важно да сте крштени Духом Светим. Да ћете бити уроњени у Његову моћ. Ово такође значи „ крштење Духом “ или „крштење у Духу Светом“. О крштењу Духом пишем детаљније у чланку на нашој веб страници. Молим вас погледајте то.

Даље, наравно, такође је важно да знате куда идете. Исус вам даје упутства, да тако кажем.

Ова упутства представљају Библију или Божју Реч.

Можда мислите: „Али ја имам Библију и читао сам је толико пута, али једноставно не разумем!“ То је зато што је једини начин да се разуме Библија кроз Светог Духа. Свети Дух ће за вас дешифровати Реч. А Он вам, да тако кажем, каже: „Објаснићу вам како да читате Библију. Објаснићу ти шта то значи.“ И одједном је то као када видите светлост и схватите: „Хеј, одједном ми је све јасно!“
А можете и замолити Духа Светога да вам објасни неке ствари: „Шта значи овај текст? И шта то значи за мене лично?“ Он тада оживљава Реч за вас. Дакле, нисте сами на свом путу.

Следеће, желим да вам покажем мобилни телефон. То значи заједница.
Исус не жели да будеш сам на свом путу. Он је са вама, наравно, али такође жели да имате контакт са другим Исусовим следбеницима. Да разговарате са њима, размењујете идеје са њима.
Дружење са другим хришћанима може бити у цркви. Али то може бити и домаћа група. Где сретнете хришћане код куће и заједно читате Библију, заједно се молите итд.

Најбоље је да погледате около да видите где има других хришћана у вашем граду или у области са којима се можете срести. Желео бих да вам дам савет да је важно да имају Библију као основу и да су отворени за Светог Духа.

Затим постоји четврта тачка. Овај четврти корак је крштење у води. Потапање у воду.

То симболизује да сте дали свој живот Исусу и сада је све постало ново. Да је твој стари био разапет, да си са њим духовно умро и онда поново ускрснуо са њим! Представља смрт и васкрсење.

Потапање је исправно крштење у воду, а тако су то чинили и први хришћани. С друге стране, крштење бебе или шкропљење водом није исправно. Можда мислите: „Крштен сам као беба, то мора бити довољно.“ Не, молим вас, дозволите себи да се крстите исправно и библијски уз урањање у воду. Само иди и види да ли има хришћана који могу да те крсте.

То су четири корака. А сада си кренуо са својим ранцем.

Наравно, намирнице за путовање не остају пасивно у ранцу, потребне су вам путне одредбе (веома практичне) у покрету. Баш као нормална шетња. Зато стално гледате у своју мапу, на пример: „Где заправо морам да идем? ГОСПОДЕ, молим те, говори ми!“
Бог говори кроз Библију, али и кроз утиске као што су менталне или акустичне чујне речи, кроз слике, визије и кроз снове. Он такође може да разговара са вама преко других људи.
На нашем сајту можете пронаћи чланке са објашњењима о овој теми „Божји говор“, на пример како исправно тестирати своје утиске (наиме у односу на Библију и против Божјег карактера).
Упознајте Његов глас и осетите га лично за вас! Онда сте на правом путу. Јер Он је пастир добри, а ви сте Његова овца која може чути Његов глас.

Наравно, такође је важно да наставите да пијете. Да се ​​изнова и изнова испуњавају Духом Светим. Живети у Његовој сили, као што су први хришћани били испуњени силом Духа Светога на Педесетницу. Више о темама крштења Духом и духовних дарова на нашој веб страници.

Као што је већ поменуто, важно је и дружење са другим хришћанима, као и крштење у води.

Можете прочитати корисне чланке о свим овим темама о учеништву на нашој веб страници.

Сада кратак преглед корака сукцесије:


Редослед ових корака није критичан! Дакле, можете се прво крстити, а затим добити Библију. Или можете одмах добити Библију и онда се крстити. Одлучите сами (такође у молитви са Богом) шта прво можете учинити. Али: Сви кораци су важни за наследство.

Још нешто: ови кораци нису неопходни за спасење. То значи: Ако сте већ дали свој живот Исусу (као што сам објаснио у првом делу), онда сте спашени. Али кораци су кораци послушности. Требало би да одеш ако желиш да будеш послушан Исусу. Зато што вас Он не шаље само на ваш пут, Он вам даје намирнице за путовање. Кораци су добровољни, али Исус тражи да их предузмете.

Желите да следите Исуса. Он је Добри пастир и ви желите да чујете Његов глас. Желите да знате шта је још Он планирао за вас лично (нпр. ваш лични позив). Желите да знате шта Он каже о вама (тј. ваш идентитет у Њему). Желели бисте да размењујете идеје са другима и питате их, на пример: „Шта си искусио са Богом?“ или: „Шта то и то значи у Библији?“ итд.

Толико о учеништву… Будите благословени!

На нашој веб страници наћи ћете даљу помоћ за наследство.

Само идите на:

www.message-for-you.net/discipleship

Тамо ћете такође пронаћи бесплатна преузимања, материјал за дељење и још много тога!

Желимо вам пуно радости и благослова на вашем путу са Исусом!

Слободно дистрибуирајте ову поруку у некомерцијалне сврхе без модификација. Остале употребе и промене захтевају писмено одобрење www.message-for-you.net. Такође тамо доступно на другим језицима и у другим верзијама (нпр. као аудио датотеке, видео записи, детаљна верзија, кратка верзија, верзија за децу и друге) и на неким језицима у неформалном (Ду) облику и у формалном (Сие) облику.


Discover more from Message-For-You.net

Subscribe to get the latest posts sent to your email.