Mesazh per ju! Mesazhi më i mirë në botë në gjuhën tuaj [Albanian/Shqiptare]

Please first read:
Attention, the following translation of the message has been automatically translated. The text may therefore contain errors. It is a temporary rough translation.
But you are free to share the text for non-profit purposes!
Please also read the article with more explanation: Explanation on the Temporary Rough Translations

Bitte vorher lesen:
Achtung, die folgende Übersetzung der Botschaft wurde automatisch übersetzt. Der Text kann deshalb Fehler enthalten. Es handelt sich um eine vorübergehende Rohübersetzung.
Du darfst den Text trotzdem gerne für nichtkommerzielle Zwecke weiterverbreiten!

Bitte lies auch den Artikel mit weiteren Erklärungen dazu: Erklärung zu den vorübergehenden Rohübersetzungen

Ju lutemi lexoni fillimisht:
Kujdes, përkthimi i mëposhtëm i mesazhit është përkthyer automatikisht. Prandaj, teksti mund të përmbajë gabime. Ky është një përkthim i përkohshëm i papërpunuar.
Jeni ende të mirëpritur të rishpërndani tekstin për qëllime jo komerciale!
Ju lutemi lexoni gjithashtu artikullin për shpjegime të mëtejshme: Shpjegimi i përkthimeve të përkohshme të papërpunuara

përmbajtjen

version i shkurtër

mesazh per ju!

Mesazhi më i mirë në botë në gjuhën tuaj

Mesazhi i mëposhtëm tashmë ka ndryshuar rrënjësisht jetën e miliarda njerëzve. Jeta juaj mund të ndryshojë përgjithmonë për mirë!
Merrni këtë kohë sepse ia vlen.

 

 

Nga www.message-for-you.net

A mendoni ndonjëherë pse ka kaq shumë të këqija në këtë botë? Pse gjithë vuajtjet? Dhe si mund të jetoni në këtë botë me gëzim?

Në këtë mesazh dua t’ju tregoj se si erdhi e keqja në këtë botë. Por edhe si mund ta kapërceni personalisht dhe të merrni një gëzim të vërtetë të qëndrueshëm.

Ishte një engjëll në qiell që u ul mbi fronin e Perëndisë. Engjëlli ishte Satani. Por Satanai u bë krenar. Ai kishte zgjedhur me vullnetin e tij të lirë të rebelohej kundër Perëndisë.

 

 

Kjo është arsyeja pse Zoti e hodhi Satanin nga parajsa. 

 

Megjithatë, vetë Zoti është i mirë, jashtë Tij nuk ka asnjë të mirë. Kështu Satani e humbi lavdinë që kishte me Perëndinë. Dhe kështu, me rënien e tij, Satani solli të keqen në botë.

Ai gjithashtu i tundoi njerëzit e hershëm të rebeloheshin kundër Perëndisë. Vetë Satani është i humbur përgjithmonë dhe ai përpiqet t’i mbajë njerëzit larg Zotit në mënyrë që ata të humbasin dhe të mos shpëtohen.

 

Gabimet tona, faji ynë – kur gënjejmë, vjedhim, kemi mendime të këqija ose fjalë të këqija… e gjithë kjo na ndajë nga kontakti me Zotin.

 Ky është një lajm i keq për momentin, por nuk ndalet me kaq. Ekziston një zgjidhje e thjeshtë për këtë problem. Dhe kjo zgjidhje ka një emër: Jezusi

Sepse Zoti na do! Dhe Ai i jep çdo qenieje njerëzore të paktën një shans në jetën e tyre për ta pranuar këtë zgjidhje. Ky mesazh është shansi juaj!

 

 

 

Së pari do të doja t’ju tregoja saktësisht se kush është Jezusi:

Ati Qiellor, Jezusi dhe Fryma e Shenjtë janë Perëndia. Janë tre Persona hyjnorë që së bashku formojnë Trinitetin. Ky unitet e bën Zotin. Pra, Jezusi është i përjetshëm dhe i gjithëfuqishëm. Dhe Ai është Krijues.

Por Jezusi erdhi vullnetarisht rreth 2000 vjet më parë si një qenie njerëzore e vërtetë në këtë botë.

 

 

 

 

 

Ai u ngjiz nga Fryma e Shenjtë dhe lindi nga një virgjëreshë. Ai jetoi një jetë njerëzore pa të meta dhe në një marrëdhënie të përsosur shpirtërore me Atin. Ai i tregoi botës se si është Zoti…

Pastaj Ai vdiq vullnetarisht dhe në mënyrë mëkëmbëse për fajin dhe gabimet tona në kryq. Ditën e tretë Ai u ngrit nga varri. Dhe më vonë Ai u kthye përsëri te Ati Qiellor.

Pse e bëri Ai këtë? Ai shkoi në kryq për të mbajtur të gjithë fajin në emrin tuaj. Kështu që ju mund të jeni të lirë prej tij! Por ju vendosni vetë nëse e pranoni këtë dhuratë apo jo.

 

 

Kjo do të thotë: Si vendosni?

A e pranoni dhuratën e Zotit?
Nëse po, atëherë do të shpëtohesh dhe do të bëhesh fëmijë i Perëndisë!

A e refuzoni dhuratën e Zotit?
Atëherë ju mbeteni të humbur. Kjo do të thotë gjithashtu më vonë pas vdekjes një ndarje të përjetshme nga Zoti, në errësirë ​​të thellë.

Ju mund ta pranoni dhuratën e Zotit për ju TANI! Ose mund ta lini në qoshe dhe ta harroni… Por jini të vetëdijshëm për implikimet.

Pikërisht tani, sot, është momenti kur mund të thuash: “Po, Jezus, dua të të jap jetën time!”
Në momentin e kthimit tënd te Jezusi, Fryma e Shenjtë do të vijë dhe do të qëndrojë në ty. Nëpërmjet Tij ju jeni shpirtërisht, përbrenda, rilindeni – dhe lindni si fëmijë i Perëndisë në familjen qiellore!

Tani bashkohu me mua në lutje në kryq.

E filloj me namazin dhe e them fjali pas fjalie që ju ta thoni (me zë!).

Lutja e mëposhtme nuk është një formulë, por një sugjerim. Ju gjithashtu mund ta ftoni Jezusin në jetën tuaj me fjalët që keni formuluar vetë. Gjëja më e rëndësishme është vendimi juaj. Prapëseprapë lutuni me zë të lartë, jo vetëm në mendjen tuaj. Të lutesh me zë në këtë rast është një rrëfim para botës fizike dhe shpirtërore.

“I dashur ZOT JEZUS,

Tani dua të besoj si fëmijë se mund të të njoh. Se ti ke paguar për fajin tim, për dobësitë e mia. Dhe tani ju fajësoj të gjithëve.

(Thuaji gjithçka në mënyrë specifike dhe jepja Atij!
Thuaj: “Jezus, kjo dhe kjo nuk ishte e drejtë… Unë gënjeva…” etj.)

Faleminderit Jezus që më fale! Jezus, tani të pranoj si udhërrëfyesin tim në jetë! Dhe unë të kërkoj, më jep Shpirtin tënd të Shenjtë! Faleminderit që më shpëtove tani dhe më bëre fëmijën tënd!

AMIN.”

Nëse thjesht jeni lutur për këtë, atëherë dua t’ju përgëzoj! Sepse nuk do të humbisni nëse ia keni dhënë jetën Jezusit pikërisht tani!

Tregoju të tjerëve për vendimin tënd për Jezusin! Ju gjithashtu mund ta rekomandoni këtë mesazh.

Nëse keni ende pyetje, do të doja t’ju rekomandoja të dëgjoni ose lexoni gjithashtu versionin e detajuar të mesazhit. Mund t’i gjeni në faqen tonë të internetit.

Në faqen tonë të internetit do të gjeni gjithashtu më shumë se si mund ta ndiqni Jezusin tani.

Thjesht shkoni në:

www.message-for-you.net/discipleship

Ne ju dëshirojmë shumë gëzim dhe bekime në rrugën tuaj me Jezusin!

Mos ngurroni ta rishpërndani këtë mesazh për qëllime jo komerciale pa modifikime. Përdorime dhe ndryshime të tjera kërkojnë miratimin me shkrim të www.message-for-you.net. Gjithashtu disponohet atje në gjuhë të tjera dhe në versione të tjera (p.sh. si skedarë audio, video, version i detajuar, version i shkurtër, version për fëmijë dhe të tjera) dhe në disa gjuhë në formë joformale (Du) dhe në formë formale (Sie).

Versioni i detajuar

mesazh per ju!

Mesazhi më i mirë në botë në gjuhën tuaj

Versioni i gjatë (Pjesa 1)

Mesazhi i mëposhtëm tashmë ka ndryshuar rrënjësisht jetën e miliarda njerëzve. Jeta juaj mund të ndryshojë përgjithmonë për mirë!

Merrni këtë kohë sepse ia vlen.

Ne NUK bëjmë reklamë për asnjë sekt.
Me këtë mesazh ne duam t’i ndihmojmë njerëzit të riorientojnë jetën e tyre (dhe jetën e njerëzve të tjerë) drejt personit të Jezusit.

Nga www.message-for-you.net
(E disponueshme edhe në gjuhë të tjera.)

Shumë njerëz më shkruajnë në shërbimin tonë në internet. Dhe pastaj shpesh u bëj atyre pyetjen: “A ia keni dorëzuar tashmë jetën tuaj Jezusit me vetëdije?” Dhe shumë më pas thonë: “Po, sigurisht, unë lutem çdo mbrëmje.” “Unë lutem gjithmonë para se të shkoj në shtrat.” “Unë flas plotësisht me Perëndinë.” Ose gjithashtu: “Unë besoj në Zot.” Dhe ata më pas thonë: “Po, sigurisht që tashmë ia kam dhënë jetën Jezusit.”

Ka përgjigje shumë të ndryshme. Disa thonë edhe: “Po, jam pagëzuar si foshnjë…”. Dhe disa thonë: “Po, Jezusi është një mësues i mirë shpirtëror / një person i mirë / një shembull i mirë…”. Pra, ka përgjigje shumë të ndryshme. Por këta njerëz kanë një gjë të përbashkët: ata ende nuk ia kanë dorëzuar jetën e tyre Jezusit me vetëdije. Ata besojnë në Të dhe luten herë pas here, por ende nuk ia kanë dhënë jetën Atij.

Për ta kuptuar këtë, do të doja t’jua shpjegoja duke përdorur një maratonë. Vrapuesit presin derisa gjyqtari të japë sinjalin e fillimit. Dhe pastaj ata fillojnë të vrapojnë. Dhe tani imagjinoni se jeni një nga këta vrapues. Dhe nuk prisni për sinjalin e fillimit, thjesht filloni të vraponi…

Dhe ju vraponi, vraponi dhe vraponi… Dhe vërtet po përpiqeni. Ju përdorni të gjitha forcat tuaja! Dhe je i lumtur sepse tashmë mund ta shohësh përfundimin… Por njeriu në fund të thotë: “Më fal, nuk mund të të jap një medalje fituesi”. Dhe ju thoni: “Çfarë?! Pse jo? Unë vrapova ashtu si të tjerët!”

Dhe burri të thotë: “Po, por nise të vraposh pa sinjal nisjeje! Gara juaj është e pavlefshme. Fatkeqësisht e humbe”.

Dhe është saktësisht e njëjta gjë me besimin në Jezusin pa ia kushtuar jetën Atij. Është si një maratonë pa fillim.

Por Jezusi dëshiron që ju të jeni fitimtar. Dhe si një fitues i përjetshëm dhe jo si një humbës i përjetshëm. Ai me të vërtetë dëshiron që ju të merrni medaljen e këtij fituesi. Që të mund të jesh me Të përgjithmonë! Dhe kjo përfshin dorëzimin e jetës.

Dhe ndoshta po pyesni veten se si duket kjo dorëzim i jetës tek Jezusi. Dhe çfarë do të thotë kjo me “sinjalin e fillimit”. Dhe unë do të doja t’ju tregoja saktësisht se kush është Jezusi.

 

Kush është Jezusi për ju personalisht?

A ka qenë njeri i mirë? Një mësues i mirë?

– Ku mund të jetë interesante të dëgjosh Predikimin në Mal… A është Ai një nga shumë mjeshtër shpirtërorë? Pra, a është Ai në përputhje me Budën, Muhamedin, etj…? A është Ai një themelues i një feje për ju? Unë do të doja t’ju tregoja se kush është në të vërtetë Jezusi.

Kush është Jezusi?

Ati Qiellor, Jezusi dhe Fryma e Shenjtë janë Perëndia. Janë tre Persona hyjnorë që së bashku formojnë Trinitetin. Ky unitet e bën Zotin. Pra, Jezusi është i përjetshëm dhe i gjithëfuqishëm. Dhe Ai është Krijues.Por Jezusi erdhi vullnetarisht rreth 2000 vjet më parë si një qenie njerëzore e vërtetë në këtë botë.Ai u ngjiz nga Fryma e Shenjtë dhe lindi nga një virgjëreshë. Ai jetoi një jetë njerëzore pa të meta dhe në një marrëdhënie të përsosur shpirtërore me Atin. Ai i tregoi botës se si është Zoti…

Pastaj Ai vdiq vullnetarisht dhe në mënyrë mëkëmbëse për fajin dhe gabimet tona në kryq. Ditën e tretë Ai u ngrit nga varri. Dhe më vonë Ai u kthye përsëri te Ati Qiellor.

Unë do t’ju tregoj më shumë se pse Jezusi e bëri këtë në një moment – dhe çfarë do të thotë kjo për ju…

Kështu Jezusi erdhi në këtë botë si një qenie njerëzore si ne. Ai jetoi si ne. Vetëm me një ndryshim të madh: Ai ishte krejtësisht i pastër, plot dashuri dhe të vërtetë. Ai kurrë nuk gënjeu, Ai gjithmonë thoshte të vërtetën. Ai madje tha për veten e tij se Ai është personifikuar e vërteta! Kush mund ta pretendojë këtë? A mund të thoni se jeni e vërteta e personifikuar? Apo dashuri personalisht? … Jezusi e tha këtë për veten e tij! Dhe ai tha: “Unë jam rruga, e vërteta dhe jeta!”

Dhe pastaj Ai tha diçka shumë të rëndësishme: “…Askush nuk vjen tek Ati përveçse nëpërmjet meje!” Dhe kjo është kaq e rëndësishme, për këtë bëhet fjalë.

Pra, Jezusi është ai që dëshiron të të marrë dorën dhe të të thotë: “Më pranoni dhe unë do t’ju çoj te Ati Qiellor! Unë do t’ju çoj në parajsë, në mbretërinë time!”

Kjo është dorëzimi i jetës – që ju t’i thoni atij (p.sh.): “Po, unë këtë dua! Unë dua të jem me ju përgjithmonë! Jo vetëm herë pas here në jetën e përditshme… jo vetëm të dielave… përgjithmonë! Unë dua që ju të jeni udhërrëfyesi im i jetës. Se ti je bariu im i mirë dhe unë jam delet e tua që të ndjek. Që dëgjon zërin tënd, që me të vërtetë dëshiron të jetojë plotësisht me ty!”

Ky mesazh është shumë më i thellë… Dhe unë dua t’ju tregoj se çfarë bëri Jezusi për JU.

Unë do të doja t’ju tregoja kryqin. Gjithçka vendoset në kryq. Ju mund të pyesni: “A nuk ishte vetëm një vdekje e tmerrshme? Çfarë lidhje ka kjo me mua?”

E thashë më herët se Jezusi jetoi në pastërti, në dashuri. Si asnjë njeri tjetër! Pa faj, pa faj. Por Jezusi nuk erdhi vetëm në këtë botë për të na treguar se si të jetojmë. Por edhe për të vdekur për ne në kryq.

Sepse ne, ju dhe unë, të gjithë ne, gjithmonë bëjmë gabime. Ne nuk jemi perfekt. Por Jezusi erdhi tek ne si një njeri i përsosur! Jezusi është i përsosur! Por gabimet tona, faji ynë – kur gënjejmë, vjedhim, kemi mendime të këqija ose fjalë të këqija… të gjitha këto na ndajnë nga kontakti me Zotin. Është sikur diçka u fut mes nesh. Dhe është bërë gjithnjë e më shumë…
Dhe Jezusi mund ta rivendosë këtë kontakt! Ai dëshiron të të marrë për dore dhe të thotë: “Hajde, unë do t’ju kthej atje ku jeni realisht, në shtëpinë tuaj qiellore!” Ai nuk dëshiron që ju të humbisni. Faji do t’ju ndajë nga Zoti përgjithmonë. Nëse nuk e vendosni në kryq. Ndoshta ju mendoni: “Unë në fakt jam një person i mirë..?! Kjo nuk është faji im?!” Pastaj mendo ku ke gënjyer…ku nuk ke thënë të vërtetën.

Tani do të doja t’ju tregoja gjithashtu se si erdhi e keqja në këtë botë.

Si erdhi në botë ndjenja e fajit?

Ishte një engjëll në qiell që u ul mbi fronin e Perëndisë. Engjëlli ishte Satani.

Por Satanai u bë krenar. Ai kishte zgjedhur me vullnetin e tij të lirë të rebelohej kundër Perëndisë. Kjo është arsyeja pse Zoti e hodhi Satanin nga parajsa.
Megjithatë, vetë Zoti është i mirë, jashtë Tij nuk ka asnjë të mirë. Kështu Satani e humbi lavdinë që kishte me Perëndinë. Sepse ai zgjodhi të keqen.
Dhe kështu, me rënien e tij, Satani solli të keqen në botë. Ai gjithashtu i tundoi njerëzit e hershëm të rebeloheshin kundër Perëndisë. Ata ranë nën sundimin e Satanit dhe nën pushtetin e së keqes…Satani vetë është i humbur përgjithmonë dhe ai përpiqet t’i mbajë njerëzit larg Zotit në mënyrë që ata të humbasin dhe të mos shpëtohen.

Kjo është arsyeja pse Jezusi erdhi në këtë botë dhe Ai po na thotë: “Unë dua që ju të ktheheni tek unë që të kemi përsëri një miqësi të thellë!” Dhe pastaj Ai shkoi në kryq për ju: “Atje në kryq, unë marr gjithë këtë faj mbi veten time!”

Dhe Ai gjithashtu barti lëndimet tuaja mendore. Të gjitha këto i ka parë dhe të thotë: “Nuk dua të jesh në zi të përjetshme! Unë dua t’ju jap gëzimin tim!” Ai mori pikëllimin, dhimbjen, vetminë tënde. Ai i sheh të gjitha! Ai nuk kujdeset për ju! Ai shkoi në kryq për të. Dhe Ai po ju thotë: “Shiko, unë tashmë kam bërë gjithçka për ty! Ju lutem pranojeni!” Dhe Ai dëshiron t’ju japë dashurinë e Tij. Ai e tregoi dashurinë e Tij në kryq. Ai thotë: “Shiko, në kryq e sheh sa shumë të dua!

Kjo do të thotë: Si vendosni?

A e pranoni dhuratën e Zotit? Nëse po, atëherë do të shpëtohesh dhe do të bëhesh fëmijë i Perëndisë!

A e refuzoni dhuratën e Zotit? Atëherë ju mbeteni të humbur. Kjo do të thotë gjithashtu më vonë pas vdekjes një ndarje të përjetshme nga Zoti, në errësirë ​​të thellë.

Ju mund ta pranoni dhuratën e Zotit për ju TANI! Ose mund ta lini në qoshe dhe ta harroni…
Por jini të vetëdijshëm për implikimet.

Pikërisht tani, sot, është momenti kur mund të thuash: “Po, Jezus, dua të të jap jetën time!”

Çfarë do të ndodhë kur të ktheheni te Jezusi?

Në momentin e kthimit tuaj te Jezusi, Fryma e Shenjtë do të vijë dhe do të qëndrojë në ju.
Nëpërmjet Tij ju jeni shpirtërisht, përbrenda, rilindeni – dhe lindni si fëmijë i Perëndisë në familjen qiellore! I ashtuquajturi “plak” juaj më pas vdes shpirtërisht me Jezusin në kryq dhe ju merrni një jetë të re prej tij. Kjo ju jep një identitet krejtësisht të ri – nga fëmija i lypës tek fëmija i mbretit!

Si një fëmijë i Perëndisë, ju mund të jetoni më pas në fuqinë e Frymës së Shenjtë – dhe nuk keni më nevojë të jetoni nën sundimin e së keqes! (Do të keni akoma vullnet të lirë për këtë) Dhe Jezusi ju jep gjithashtu fuqinë e Tij për të rrëmbyer njerëzit nga duart e Satanit!

Tani bashkohu me mua në lutje në kryq.

E filloj me namazin dhe e them fjali pas fjalie që ju ta thoni (me zë!).

Lutja e mëposhtme nuk është një formulë, por një sugjerim. Ju gjithashtu mund ta ftoni Jezusin në jetën tuaj me fjalët që keni formuluar vetë. Gjëja më e rëndësishme është vendimi juaj. Jezusi e sheh zemrën tënde, Ai e di se çfarë do të thuash. Prapëseprapë lutuni me zë të lartë, jo vetëm në mendjen tuaj. Të lutesh me zë në këtë rast është një rrëfim para botës fizike dhe shpirtërore.

“I dashur ZOT JEZUS,

Dua të besoj si fëmijë tani që mund të të njoh. Se ti ke paguar për fajin tim, për dobësitë e mia. Dhe kjo është arsyeja pse unë ju jap gjithçka tani, gjithçka që më rëndon, gjithçka që mbaj me vete. Unë do t’ju jap gjithçka që kam bërë gabim deri tani.

(Thuaji çdo gjë në mënyrë specifike dhe dorëzoji Atij! Thuaj: “Jezus, kjo dhe kjo nuk ishte e drejtë… Unë gënjeva…” etj.
Ndërsa i dorëzoni gjithçka Atij, gjaku i Tij mbulon të gjitha fajet. Gjaku i tij ju mbulon.)

Faleminderit Jezus që më fal tani! Faleminderit që më latë! Jezus, të pranoj tani si udhërrëfyesin tim në jetë! Si Zoti im! Si shpëtimtari im! Dhe unë ju kërkoj: Ejani në jetën time! Dhe unë të kërkoj, më jep Shpirtin tënd të Shenjtë! Më mbush me Shpirtin Tënd të Shenjtë! Faleminderit që më shpëtove tani! Faleminderit që tani jam fëmija juaj!

AMIN.”

Nëse thjesht jeni lutur për këtë, atëherë dua t’ju përgëzoj! Sepse atëherë ju jeni bërë një fitues i përjetshëm. Më pas prisnit “sinjalin e fillimit” dhe u nisët. “Gara” tani është e vlefshme!

Dhe unë dua t’ju them këtë, nga Gjoni 3:16: “Perëndia e deshi aq botën, sa dha Birin e Tij të vetëmlindurin, që kushdo që beson në të të mos humbasë, por të ketë jetën e përjetshme”.

Kjo do të thotë që ju nuk do të humbisni nëse ia jepni jetën Jezusit tani! Tani është e sigurt, tani mund të keni “siguri shpëtimi”. “Sigurimi i shpëtimit” do të thotë që ju jeni 100% i sigurt se do të shkoni në parajsë. Dhe jo për arritje, por sepse pranuat atë që Jezusi bëri për ju në kryq! Tani jeni të shpëtuar. – Për hir. Sepse ju pranuat dhuratën e Tij.

Por tani shkon edhe më tej. Sepse tani ju keni bërë vetëm rrugën tuaj. Tani bëhet fjalë për trashëgiminë. Ai është bariu i mirë dhe ju e ndiqni atë. Dhe se si duket saktësisht, do t’ju tregoj në pjesën e dytë.Tregoju të tjerëve për vendimin tënd për Jezusin! Ju gjithashtu mund ta rekomandoni këtë mesazh.
Tani për pjesën e dytë rreth trashëgimisë…
mesazh per ju!

Mesazhi më i mirë në botë në gjuhën tuaj

Si të vazhdohet (pjesa 2 e mesazhit)

Kjo është pjesa e dytë e mesazhit më të madh në botë që ka ndryshuar rrënjësisht jetën e miliarda njerëzve.

Nga www.message-for-you.net

(E disponueshme edhe në gjuhë të tjera.)

Nëse nuk e keni parë ose dëgjuar pjesën e parë të këtij mesazhi, ju lutemi bëni këtë së pari.

Tani për pjesën e dytë…

 

Pra, kryqi është pika e fillimit. Dhe nëse ia dhatë jetën Jezusit, atëherë keni marrë vendimin e duhur!

Dhe tani vazhdon. Kur i dhatë jetën Jezusit, ju (në kuptimin figurativ) morët çantën e shpinës dhe e zbrazët. Në çantën tuaj të shpinës kishte shumë mbeturina që nuk ju nevojiten më. Dhe ju tha: “Jezus, unë të jap të gjitha ty!” Ju ia dhatë të gjitha Atij. Dhe siç u tha tashmë, kishte gjëra në të që nuk ju nevojiten më (p.sh. ndjenja e fajit, lëndimet mendore, etj.).

Ajo që Jezusi dëshiron të bëjë tani është: Ai dëshiron të rimbush çantën e shpinës!

Ai dëshiron t’ju japë gjëra të dobishme për të marrë me vete. Ashtu si dispozitat e udhëtimit që ju nevojiten në lëvizje.

Para së gjithash, sigurisht që është shumë e rëndësishme që të keni diçka për të pirë me vete. Që të mos vdisni nga etja rrugës. Unë do t’ju tregoj në mënyrë simbolike një shishe uji me ujë të freskët, të pastër dhe të shëndetshëm. Uji përfaqëson Frymën e Shenjtë. Kur ia dhatë jetën Jezusit, Fryma e Shenjtë hyri në ju.

Fryma e Shenjtë është atëherë në ju, por ju mund të mbusheni me Të përsëri dhe përsëri. “Pi” prej tij, si të thuash. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme që edhe ju të pini këtë ujë të gjallë… dhe në këtë mënyrë ju jeni gjithmonë të freskuar prej tij.
Fryma e Shenjtë është një person, Ai është Zot. Por ju gjithashtu mund të përjetoni fuqinë e Tij, të mbusheni me Të dhe, si të thuash, të pini fuqinë e Tij.
Është gjithashtu e rëndësishme për dishepullimin që të pagëzohesh në Frymën e Shenjtë. Që do të zhyteni në fuqinë e Tij. Kjo gjithashtu do të thotë ” pagëzimi i Frymës ” ose “pagëzimi në Frymën e Shenjtë”. Unë shkruaj më hollësisht për pagëzimin e Shpirtit në një artikull në faqen tonë të internetit. Ju lutemi hidhini një sy asaj.

Më pas, sigurisht, është gjithashtu e rëndësishme që të dini se ku po shkoni. Jezusi ju jep udhëzimet, si të thuash.

Këto udhëzime përfaqësojnë Biblën ose Fjalën e Perëndisë.

Ju mund të jeni duke menduar: “Por unë kam një Bibël dhe e kam lexuar kaq shumë herë, por thjesht nuk e kuptoj!” Kjo sepse e vetmja mënyrë për të kuptuar Biblën është përmes Frymës së Shenjtë. Fryma e Shenjtë do ta deshifrojë Fjalën për ju. Dhe Ai ju thotë, si të thuash: “Unë do t’ju shpjegoj se si të lexoni Biblën. Unë do t’ju shpjegoj se çfarë do të thotë.” Dhe befas është si kur shihni dritën dhe kuptoni: “Hej, papritur gjithçka është e qartë për mua!”
Dhe gjithashtu mund t’i kërkoni Shpirtit të Shenjtë t’ju shpjegojë disa gjëra: “Çfarë do të thotë ky tekst? Dhe çfarë do të thotë për mua personalisht?” Ai më pas e sjell Fjalën në jetë për ju. Kështu që ju nuk jeni vetëm në rrugën tuaj.

Më pas, dua t’ju tregoj një celular. Ai qëndron për komunitetin.
Jezusi nuk dëshiron që ju të jeni vetëm në ecjen tuaj. Ai është me ju, sigurisht, por Ai gjithashtu dëshiron që ju të keni kontakt me ndjekësit e tjerë të Jezusit. Që flisni me ta, shkëmbeni ide me ta.
Shoqëria me të krishterët e tjerë mund të jetë në një kishë. Por mund të jetë edhe një grup shtëpiak. Aty ku takoni të krishterët në shtëpi dhe lexoni Biblën së bashku, luteni së bashku etj.

Gjëja më e mirë për të bërë është të shikoni përreth për të parë se ku ka të krishterë të tjerë në qytetin tuaj ose në zonën me të cilën mund të takoheni. Do të doja t’ju jap këshillën se është e rëndësishme që ata të kenë Biblën si bazë dhe që të jenë të hapur ndaj Frymës së Shenjtë.

Pastaj ka një pikë të katërt. Ky hap i katërt është pagëzimi në ujë. Zhytja në ujë.

Simbolizon që ia dhatë jetën Jezusit dhe tani gjithçka është bërë e re. Se vetja jote e vjetër u kryqëzua, ti vdiqe shpirtërisht me të dhe pastaj u ringjalle me të! Ai përfaqëson vdekjen dhe ringjalljen.

Zhytja është pagëzimi i saktë në ujë, dhe të krishterët e parë e bënë atë gjithashtu. Nga ana tjetër, pagëzimi i foshnjës ose spërkatja me ujë nuk është i saktë. Ndoshta ju mendoni: “Unë u pagëzova si foshnjë, kjo duhet të jetë e mjaftueshme.” Jo, ju lutemi lini veten të pagëzoheni saktë dhe në mënyrë biblike me zhytje në ujë. Thjesht shkoni dhe shikoni nëse ka të krishterë që mund t’ju pagëzojnë.

Këto janë katër hapat. Dhe tani ju niseni me çantën tuaj të shpinës.

Sigurisht, dispozitat e udhëtimit nuk mbeten pasive në çantën e shpinës, ju duhen dispozitat e udhëtimit (shumë praktike) në lëvizje. Ashtu si një shëtitje normale. Kjo është arsyeja pse ju vazhdoni të shikoni hartën tuaj, për shembull: “Ku duhet të shkoj në të vërtetë? O Zot, të lutem fol me mua!”
Perëndia flet përmes Biblës, por edhe përmes përshtypjeve të tilla si fjalët e dëgjueshme mendore ose akustike, përmes figurave, vizioneve dhe ëndrrave. Ai gjithashtu mund t’ju flasë përmes njerëzve të tjerë.
Në faqen tonë të internetit mund të gjeni artikuj shpjegues mbi këtë temë “Folja e Zotit”, për shembull se si të testohen saktë përshtypjet e dikujt (domethënë kundër Biblës dhe karakterit të Zotit).
Njihuni me zërin e Tij dhe perceptoni atë personalisht për ju! Atëherë ju jeni në rrugën e duhur. Sepse Ai është Bariu i Mirë dhe ju jeni delet e Tij që mund ta dëgjoni zërin e tij.

Sigurisht, është gjithashtu e rëndësishme të vazhdoni të pini. Për t’u mbushur përsëri dhe përsëri nga Fryma e Shenjtë. Për të jetuar në fuqinë e Tij, ashtu si të krishterët e parë u mbushën me fuqinë e Frymës së Shenjtë në Rrëshajë. Më shumë mbi temat e pagëzimit të Frymës dhe dhuratave të Frymës në faqen tonë të internetit.

Siç u përmend tashmë, shoqëria me të krishterët e tjerë është gjithashtu e rëndësishme, siç është edhe pagëzimi në ujë.

Ju mund të lexoni artikuj të dobishëm për të gjitha këto tema rreth dishepullimit në faqen tonë të internetit.

Tani një përmbledhje e shkurtër me hapat e vazhdimësisë:


Rendi i këtyre hapave nuk është kritik! Kështu që së pari mund të pagëzohesh dhe më pas të marrësh një Bibël. Ose mund të marrësh një Bibël menjëherë dhe më pas të pagëzohesh. Vendosni vetë (gjithashtu në lutje me Perëndinë) se çfarë mund të bëni së pari. Por: Të gjithë hapat janë të rëndësishëm për vazhdimësinë.

Edhe një gjë: Këto hapa nuk janë të nevojshëm për shpëtim. Kjo do të thotë: Nëse tashmë ia ke dhënë jetën Jezusit (siç e shpjegova në pjesën e parë), atëherë je i shpëtuar. Por hapat janë hapa bindjeje. Duhet të shkosh nëse dëshiron të jesh i bindur ndaj Jezusit. Sepse Ai nuk ju dërgon vetëm në rrugën tuaj, Ai ju jep furnizimet për udhëtimin. Hapat janë vullnetarë, por Jezusi të kërkon t’i marrësh.

Ju dëshironi të ndiqni Jezusin. Ai është Bariu i Mirë dhe ju dëshironi të dëgjoni zërin e Tij. Ju dëshironi të dini se çfarë tjetër ka planifikuar Ai për ju personalisht (p.sh. profesionin tuaj personal). Ju dëshironi të dini se çfarë thotë Ai për ju (dmth. identitetin tuaj në Të). Ju dëshironi të shkëmbeni ide me të tjerët dhe t’i pyesni ata, për shembull: “Çfarë keni përjetuar me Zotin?” ose: “Çfarë do të thotë kjo dhe ajo në Bibël?” etj.

Kaq shumë për dishepullimin… Qofshi të bekuar!

Në faqen tonë të internetit do të gjeni ndihmë të mëtejshme për trashëgiminë.

Thjesht shkoni në:

www.message-for-you.net/discipleship

Aty do të gjeni gjithashtu shkarkime falas, materiale për të ndarë dhe shumë më tepër!

Ne ju dëshirojmë shumë gëzim dhe bekime në rrugën tuaj me Jezusin!

Mos ngurroni ta rishpërndani këtë mesazh për qëllime jo komerciale pa modifikime. Përdorime dhe ndryshime të tjera kërkojnë miratimin me shkrim të www.message-for-you.net. Gjithashtu disponohet atje në gjuhë të tjera dhe në versione të tjera (p.sh. si skedarë audio, video, version i detajuar, version i shkurtër, version për fëmijë dhe të tjera) dhe në disa gjuhë në formë joformale (Du) dhe në formë formale (Sie).


Discover more from Message-For-You.net

Subscribe to get the latest posts to your email.