порака за вас! Најдобрата порака во светот на свој јазик [Macedonian/македонски]

Please first read:
Attention, the following translation of the message has been automatically translated. The text may therefore contain errors. It is a temporary rough translation.
But you are free to share the text for non-profit purposes!
Please also read the article with more explanation: Explanation on the Temporary Rough Translations

Bitte vorher lesen:
Achtung, die folgende Übersetzung der Botschaft wurde automatisch übersetzt. Der Text kann deshalb Fehler enthalten. Es handelt sich um eine vorübergehende Rohübersetzung.
Du darfst den Text trotzdem gerne für nichtkommerzielle Zwecke weiterverbreiten!

Bitte lies auch den Artikel mit weiteren Erklärungen dazu: Erklärung zu den vorübergehenden Rohübersetzungen

Ве молиме прочитајте прво:
Предупредување, следниов превод на пораката е автоматски преведен. Затоа, текстот може да содржи грешки. Ова е привремен суров превод.
Сè уште сте добредојдени да го редистрибуирате текстот за некомерцијални цели!
Ве молиме прочитајте ја и статијата за дополнителни објаснувања: Објаснување на привремените необработени преводи

Содржина

Курцверзија

порака за вас!

Најдобрата порака во светот на свој јазик

Следната порака веќе суштински ги промени животите на милијарди луѓе. Вашиот живот може да се промени засекогаш на подобро!
Одвојте го ова време бидејќи вреди.

 

 

На www.message-for-you.net

Дали понекогаш се прашувате зошто има толку многу зло на овој свет? Зошто сето тоа страдање? И како можете да живеете во овој свет со радост?

Во оваа порака сакам да ви кажам како злото дојде на овој свет. Но, исто така, како можете лично да го надминете и да добиете вистинска трајна радост.

Имаше ангел на небото кој седеше над Божјиот престол. Ангелот бил сатаната. Но, сатаната стана горд. Тој избрал по своја слободна волја да се побуни против Бога.

 

 

Затоа Бог го исфрли сатаната од небото. 

 

Меѓутоа, Самиот Бог е добар, надвор од Него нема добро. Така сатаната ја изгубил славата што ја имал кај Бога. И така, со својот пад, сатаната донесе зло во светот.

Тој, исто така, ги искушувал првите луѓе да се побунат против Бог. Сатаната сатана е засекогаш изгубен и се обидува да ги оддалечи луѓето од Бога за да бидат изгубени, а не спасени.

 

Нашите грешки, нашата вина – кога лажеме, крадеме, имаме лоши мисли или лоши зборови… сето тоа не одвојува од контакт со Бога.

 Тоа засега е лоша вест, но не застанува тука. Постои едноставно решение за овој проблем. И ова решение има име: Исус

Затоа што Бог нè сака! И Тој му дава на секое човечко суштество барем една шанса во животот да го прифати ова решение. Оваа порака е ваша шанса!

 

 

 

Прво би сакал да ви кажам точно кој е Исус:

Небесниот Отец, Исус и Светиот Дух се Бог. Постојат три божествени Личности кои заедно ја формираат Троица. Ова единство го прави Бог. Значи Исус е вечен и семоќен. И Тој е Создател.

Но, Исус доброволно дојде пред околу 2000 години како вистинско човечко суштество на овој свет.

 

 

 

 

 

Тој беше зачнат од Светиот Дух и роден од девица. Тој живееше човечки живот без маани и во совршен духовен однос со Отецот. Тој му покажа на светот каков е Бог…

Тогаш Тој умре доброволно и заменик за нашата вина и грешки на крстот. На третиот ден Тој воскресна од гробот. А подоцна повторно се врати кај Небесниот Отец.

Зошто го направи ова? Тој отиде на крстот да ја сноси целата вина во ваше име. За да можете да бидете БЕСПЛАТНИ од тоа! Но, вие сами одлучувате дали ќе го прифатите овој подарок или не.

 

 

Тоа значи: како одлучувате?

Дали го прифаќаш Божјиот дар?
Ако да, тогаш ќе се спасиш и ќе станеш Божјо дете!

Дали го отфрлаш Божјиот дар?
Тогаш остануваш изгубен. Ова значи и подоцна по смртта вечно одвојување од Бога, во длабока темнина.

Можете да го прифатите Божјиот дар за вас СЕГА! Или можете да го оставите во аголот и да заборавите на тоа… Но, бидете свесни за импликациите.

Токму сега, денес, е моментот кога можеш да кажеш: „Да, Исусе, сакам да ти го дадам животот!“
Во моментот на твоето преобраќање во Исус, Светиот Дух ќе дојде и ќе остане во тебе. Преку Него вие сте духовно, внатрешно, повторно родени – и родени како чедо Божјо во небесното семејство!

Сега придружете ми се во молитвата на крстот.

Почнувам со молитвата и ја кажувам реченица по реченица за да можете да ја изговорите (гласно!).

Следната молитва не е формула туку предлог. Можете исто така да го поканите Исус во вашиот живот со зборовите што самите сте ги формулирале. Најважно е вашата одлука. Сепак молете се ГЛАСНО, не само во вашиот ум. Молитвата гласно во овој случај е исповед пред физичкиот и духовниот свет.

„Почитуван ГОСПОД ИСУС,

Сега сакам да верувам како дете дека можам да те запознаам. Дека си платил за мојата вина, за моите слабости. И затоа сега ве обвинувам сите вас.

(Кажете му сè конкретно и дајте Му го!
Кажете Му: „Исус, ова и тоа не беше во ред… лажев таму…“ итн.)

Ти благодарам Исусе што ми прости! Исусе, сега Те прифаќам како мој водич во животот! И јас те молам, дај ми го твојот Свети Дух! Ти благодарам што ме спаси сега и што ме направи твое дете!

АМИН.”

Ако само се молевте за тоа, тогаш сакам да ви честитам! Затоа што нема да се изгубите ако сте му го дале животот на Исус токму сега!

Кажете им на другите за вашата одлука за Исус! Можете исто така да ја препорачате оваа порака.

Ако сè уште имате прашања, би сакал да ви препорачам да ја слушате или прочитате и деталната верзија на пораката. Можете да ги најдете на нашата веб-страница.

На нашата веб-страница ќе најдете и повеќе за тоа како можете да го следите Исус сега.

Само одете на:

www.message-for-you.net/discipleship

Ви посакуваме многу радост и благослов на вашиот пат со Исус!

Слободно можете да ја редистрибуирате оваа порака за некомерцијални цели без измени. Други употреби и промени бараат писмено одобрение од www.message-for-you.net. Достапно и таму на други јазици и во други верзии (на пр. како аудио датотеки, видеа, детална верзија, кратка верзија, детска верзија и други) и на некои јазици во неформална (Du) форма и во формална (Sie) форма.

Детална верзија

порака за вас!

Најдобрата порака во светот на свој јазик

Долга верзија (Дел 1)

Следнава порака веќе суштински ги промени животите на милијарди луѓе. Вашиот живот може да се промени засекогаш на подобро!

Одвојте го ова време бидејќи вреди.

Ние НЕ се рекламираме за ниту една секта.
Со оваа порака сакаме да им помогнеме на луѓето да ги преориентираат своите животи (и животите на нивните ближни) кон личноста на Исус.

Наwww.message-for-you.net
(Достапно и на други јазици.)

Многу луѓе ми пишуваат во нашата служба на Интернет. И тогаш често им го поставувам прашањето: „Дали веќе свесно му го дадовте животот на Исус?“ А многумина потоа велат: „Да, се разбира, се молам секоја вечер“, „Секогаш се молам пред спиење“. „Целосно зборувам со Бога.“ Или, исто така: „Верувам во Бог.“ А тие потоа велат: „Да, секако дека веќе му го дадов животот на Исус“.

Има многу различни одговори. Некои велат и: „Да, јас се крстив како бебе…“. А некои велат: „Да, Исус е добар духовен учител/ добра личност/ добар пример…“. Значи, има многу различни одговори. Но, овие луѓе имаат едно нешто заедничко: тие сè уште свесно не му го предале животот на Исус. Некако веруваат во Него и се молат одвреме-навреме, но сè уште не му го дале својот живот.

За да го разберете ова, би сакал да ви објаснам користејќи маратон. Тркачите чекаат додека судијата не даде знак за почеток. И тогаш почнуваат да трчаат. И сега замислете дека сте еден од овие тркачи. И не го чекате сигналот за старт, туку само трчате…

И трчаш и трчаш и трчаш… И навистина се трудиш. Ја користиш сета своја сила! А ти си среќен затоа што веќе можеш да го видиш финишот… Но, човекот во финишот ти вели: „Извини, не можам да ти дадам победнички медал“. А ти велиш: „Што?! Зошто да не? Трчав исто како и другите!“

А човекот ти вели: „Да, но почна да трчаш без знак за старт! Твојата трка е неважечка. За жал, го изгубивте“.

А токму истото е и со верувањето во Исус без да Му го посветиме својот живот. Тоа е како маратон без почеток.

Но, Исус сака да бидете победници. И тоа како вечен победник а не како вечен губитник. Тој навистина сака да го добиете овој победнички медал. За да можеш да бидеш со Него засекогаш! А тоа вклучува и предавање на животот.

И веројатно се прашувате како изгледа ова предавање на животот на Исус. И што значи тоа со „сигналот за почеток“. И јас би сакал да ви кажам точно кој е Исус.

 

Кој е Исус за вас лично?

Дали бил добар човек? Добар учител?

– Каде што би можело да биде интересно да се слушне Проповедта на гората… Дали е тој еден од многуте духовни учители? Па дали Тој е во склад со Буда, Мохамед итн…? Дали Тој е основач на религија за вас? Би сакал да ви кажам кој навистина е Исус.

Кој е Исус?

Небесниот Отец, Исус и Светиот Дух се Бог. Постојат три божествени Личности кои заедно ја формираат Троица. Ова единство го прави Бог. Значи Исус е вечен и семоќен. И Тој е Создател.Но, Исус доброволно дојде пред околу 2000 години како вистинско човечко суштество на овој свет.Тој беше зачнат од Светиот Дух и роден од девица. Тој живееше човечки живот без маани и во совршен духовен однос со Отецот. Тој му покажа на светот каков е Бог…

Тогаш Тој умре доброволно и заменик за нашата вина и грешки на крстот. На третиот ден Тој воскресна од гробот. А подоцна повторно се врати кај Небесниот Отец.

Ќе ви кажам повеќе за тоа зошто Исус го направи ова за момент – и што значи тоа за вас…

Така Исус дојде на овој свет како човечко суштество како нас. Живееше како нас. Само со една голема разлика: беше целосно чист, полн со љубов и вистина. Никогаш не лажеше, секогаш ја зборуваше вистината. Тој дури и за себе рече дека Тој е олицетворен на вистината! Кој може да го тврди тоа? Можете ли да кажете дека сте персонифицирана вистина? Или љубов лично? … Исус го кажа тоа за себе! А Тој рече: „Јас сум патот, вистината и животот!

И тогаш Тој рече нешто многу важно: „…Никој не доаѓа кај Отецот освен преку Мене! И тоа е толку важно, за тоа се работи.

Значи, Исус е тој што сака да ја фати твојата рака и да ти каже: „Прифатете ме и ќе ве одведам кај небесниот Отец! Ќе те одведам на небото, во моето царство!“

Тоа е предавање на животот – да му кажеш (на пр.): „Да, тоа го сакам! Сакам да бидам со тебе засекогаш! Не само одвреме-навреме во секојдневниот живот… не само во недела… засекогаш! Сакам да ми бидеш животен водич. Дека ти си мојот добар пастир, а јас сум твојата овца што те следи. Кој го слуша твојот глас, кој навистина сака да живее целосно со тебе!“

Оваа порака е многу подлабока… И сакам да ви покажам што направи Исус ЗА ТЕБЕ.

Би сакал да ти го покажам крстот. Сè е решено на крстот. Може да прашате: „Зарем тоа не беше само ужасна смрт? Каква врска има тоа со мене?”

Претходно реков дека Исус живеел во чистота, во љубов. Како ниеден друг човек! Без вина, без вина. Но, Исус не дојде на овој свет само за да ни покаже како да живееме. Но и да умре за нас на крстот.

Затоа што ние, ти и јас, сите ние, секогаш грешиме. Ние не сме совршени. Но, Исус дојде кај нас како совршен човек! Исус е совршен! Но, нашите грешки, нашата вина – кога лажеме, крадеме, имаме лоши мисли или лоши зборови… сето тоа нè одвојува од контакт со Бога. Како нешто да се наметна меѓу нас. И станува се повеќе и повеќе…
И Исус може да го врати овој контакт! Сака да те фати за рака и да каже: „Ајде, ќе те вратам таму каде што навистина припаѓаш, во твојот рајски дом!“ Тој не сака да се изгубите. Вината ќе ве одвои од Бога засекогаш. Ако не ја ставиш на крстот. Можеби мислите: „Јас сум всушност добра личност..?! Тоа не е моја вина?!” Потоа размислете каде сте лажеле… каде не сте ја кажале вистината.

Сега исто така би сакал да ви кажам како злото дојде на овој свет.

Како вината дојде во светот?

Имаше ангел на небото кој седеше над Божјиот престол. Ангелот бил сатаната.

Но, сатаната стана горд. Тој избрал по своја слободна волја да се побуни против Бога. Затоа Бог го исфрли сатаната од небото.
Меѓутоа, Самиот Бог е добар, надвор од Него нема добро. Така сатаната ја изгубил славата што ја имал кај Бога. Затоа што го избра злото.
И така, со својот пад, сатаната донесе зло во светот. Тој, исто така, ги искушувал првите луѓе да се побунат против Бог. Тие дојдоа под власта на сатаната и под власта на злото…Самиот сатана е засекогаш изгубен и се обидува да ги оддалечи луѓето од Бога за да бидат изгубени и да не се спасат.

Затоа Исус дојде на овој свет и ни вели: „Сакам да се вратите кај мене за повторно да имаме длабоко пријателство!“ И тогаш отиде на крстот за тебе: „Таму на крстот, ја земам сета оваа вина на себе!“

И Тој исто така ги носеше твоите ментални повреди. Сето тоа го видел и ти вели: „Не сакам да бидеш во вечна жалост! Сакам да ти ја дадам мојата радост!” Ја зеде твојата тага, твојата болка, твојата осаменост. Тој го гледа сето тоа! Тој не се грижи за вас! Тој отиде на крстот за тоа. А Тој ти вели: „Гледај, јас веќе направив сè за тебе! Ве молиме прифатете го!“ И Тој сака да ви ја даде Својата љубов. Тој ја покажа Својата љубов на крстот. Тој вели: „Види, на крстот гледаш колку те сакам!

Тоа значи: како одлучувате?

Дали го прифаќаш Божјиот дар? Ако да, тогаш ќе се спасиш и ќе станеш Божјо дете!

Дали го отфрлаш Божјиот дар? Тогаш остануваш изгубен. Ова значи и подоцна по смртта вечно одвојување од Бога, во длабока темнина.

Можете да го прифатите Божјиот дар за вас СЕГА! Или можете да го оставите во аголот и да заборавите на тоа…
Но, бидете свесни за импликациите.

Токму сега, денес, е моментот кога можеш да кажеш: „Да, Исусе, сакам да ти го дадам животот!“

Што ќе се случи кога ќе се преобратите во Исус?

Во моментот на вашето преобраќање во Исус, Светиот Дух ќе дојде и ќе остане во вас.
Преку Него вие сте духовно, внатрешно, повторно родени – и родени како чедо Божјо во небесното семејство! Твојот таканаречен „старец“ потоа духовно умира со Исус на крстот и од него добиваш нов живот. Ова ви дава сосема нов идентитет – од дете на просјак до дете на крал!

Како Божјо дете тогаш можете да живеете во силата на Светиот Дух – и повеќе да не мора да живеете под власта на злото! (Сè уште ќе имате слободна волја за ова) И Исус исто така ви ја дава Својата моќ да ги грабнете луѓето од рацете на сатаната!

Сега придружете ми се во молитвата на крстот.

Почнувам со молитвата и ја кажувам реченица по реченица за да можете да ја изговорите (гласно!).

Следната молитва не е формула туку предлог. Можете исто така да го поканите Исус во вашиот живот со зборовите што самите сте ги формулирале. Најважно е вашата одлука. Исус го гледа твоето срце, Тој знае што сакаш да кажеш. Сепак молете се ГЛАСНО, не само во вашиот ум. Молитвата гласно во овој случај е исповед пред физичкиот и духовниот свет.

„Почитуван ГОСПОД ИСУС,

Сакам да верувам како дете сега дека можам да те запознаам. Дека си платил за мојата вина, за моите слабости. И затоа сега ти давам се, се што ме тежи, се што носам со себе. Ќе ти дадам се што сум направил погрешно досега.

(Кажете Му сè конкретно и предајте Му го! Кажете Му: „Исус, ова и тоа не беше во ред… лажев…“ итн
.

Ти благодарам Исусе што ми прости сега! Ви благодарам што ме измивте! Исусе, сега те прифаќам како мој водич во животот! Како мојот Господ! Како мој спасител! И јас те прашувам: Дојди во мојот живот! И јас те молам, дај ми го твојот Свети Дух! Исполни ме со Твојот Свети Дух! Фала што ме спаси сега! Ти благодарам што сега сум твое дете!

АМИН.”

Ако само се молевте за тоа, тогаш сакам да ви честитам! Затоа што тогаш станавте вечен победник. Потоа го чекавте „сигналот за почеток“ и тргнавте. „Трката“ сега важи!

И сакам да ви го кажам ова, од Јован 3:16: „Бог толку го засака светот што Го даде Својот Единороден Син, та секој што верува во Него да не загине, туку да има вечен живот“.

Тоа значи дека нема да се изгубите ако му го дадете животот на Исус токму сега! Сега е безбедно, сега можете да имате „сигурност за спасение“. „Уверување на спасението“ значи дека сте 100% сигурни дека ќе одите во рајот. И тоа не од достигнување, туку затоа што го прифативте она што Исус го направи за вас на крстот! Сега сте спасени. – По милост. Затоа што го прифативте Неговиот дар.

Но сега оди уште подалеку. Затоа што сега само си го направил својот пат. Сега се работи за сукцесија. Тој е добриот пастир и ти го следиш. А како точно изгледа тоа, ќе ви кажам во вториот дел.Кажете им на другите за вашата одлука за Исус! Можете исто така да ја препорачате оваа порака.
Сега за вториот дел за сукцесијата…
порака за вас!

Најдобрата порака во светот на свој јазик

Како да продолжите (втор дел од пораката)

Ова е вториот дел од најголемата порака во светот која суштински ги промени животите на милијарди луѓе.

На www.message-for-you.net

(Достапно и на други јазици.)

Ако не сте го гледале или слушале првиот дел од оваа порака, ве молиме направете го тоа прво.

Сега за вториот дел…

 

Значи крстот е почетна точка. И ако си го дал животот на Исус, тогаш си ја донел вистинската одлука!

И сега продолжува. Кога му го дадовте животот на Исус, вие (фигуративно кажано) го зедовте ранецот и го испразнивте. Имаше многу ѓубре во вашиот ранец што повеќе не ви треба. А ти рече: „Исусе, ти давам се!“ Ти му го даде сето тоа Нему. И како што веќе рековме, имаше работи во него што повеќе не ви требаат (на пр. вина, ментални повреди итн.).

Она што Исус сака да го направи сега е: Сака да ти го наполни ранецот!

Тој сака да ви даде корисни работи за да ги земете со себе. Како и одредбите за патување што ви се потребни во движење.

Пред се, секако многу е важно да имате нешто да пиете со вас. За да не умрете од жед по пат. Симболично ќе ви покажам шише со вода со свежа, чиста, здрава вода. Водата го претставува Светиот Дух. Кога му го дадовте животот на Исус, Светиот Дух влезе во вас.

Светиот Дух е тогаш во вас, но можете повторно и повторно да се исполнувате со Него. „Пиј“ од него, така да се каже. Затоа е важно и вие да ја пиете оваа жива вода… и така секогаш сте освежени од неа.
Светиот Дух е личност, Тој е Бог. Но, вие исто така можете да ја искусите Неговата моќ, да се исполните со Него и, така да се каже, да ја пиете Неговата моќ.
Исто така, важно е за ученик да сте крстени во Светиот Дух. Дека ќе бидете потопени во Неговата моќ. Ова исто така значи „ крштевање со дух “ или „крштевање во Светиот Дух“. Подетално за крштевањето на Духот пишувам во една статија на нашата веб-страница. Ве молиме погледнете го тоа.

Следно, се разбира, исто така е важно да знаете каде одите. Исус ти ги дава насоките, така да се каже.

Овие упатства значат Библијата или Божјата реч.

Можеби мислите: „Но, јас имам Библија и ја прочитав толку многу пати, но едноставно не ја сфаќам!“ Тоа е затоа што единствениот начин да се разбере Библијата е преку Светиот Дух. Светиот Дух ќе го дешифрира Словото за вас. А Тој, така да се каже, ти вели: „Ќе ти објаснам како да ја читаш Библијата. Ќе ти објаснам што значи.“ И наеднаш ти е како кога ќе ја видиш светлината и ќе сфатиш: „Еј, одеднаш сè ми е јасно!“
А можеш да побараш и од Светиот Дух да ти објасни некои работи: „Што значи овој текст? И што значи тоа за мене лично?“ Тој потоа го оживува Словото за вас. Значи, не сте сами на вашиот пат.

Следно, сакам да ви покажам мобилен телефон. Се залага за заедница.
Исус не сака да бидете сами на вашата прошетка. Тој е со вас, се разбира, но Тој исто така сака да имате контакт со другите следбеници на Исус. Дека разговарате со нив, разменувате идеи со нив.
Заедницата со други христијани може да биде во црква. Но, тоа може да биде и домашна група. Каде што сретнувате христијани дома и заедно ја читате Библијата, заедно се молите итн.

Најдоброто нешто што треба да направите е да погледнете наоколу за да видите каде има други христијани во вашиот град или во областа со која можете да се сретнете. Би сакал да ви дадам совет дека е важно да ја имаат Библијата како основа и да се отворени за Светиот Дух.

Потоа има четврта точка. Овој четврти чекор е крштевањето во вода. Потопувањето во водата.

Симболизира дека си го дал животот на Исус и сега сè стана ново. Дека твоето старо јас беше распнато, ти духовно умре со него и потоа воскресна со него! Претставува смрт и воскресение.

Потопувањето е правилно крштевање во вода, а и првите христијани го правеле тоа на тој начин. Крштевањето на бебето или попрскувањето со вода, од друга страна, не е точно. Можеби мислите: „Се крстив како бебе, тоа мора да биде доволно.“ Не, те молам дозволете си правилно и библиски да се крстите со потопување во вода. Само оди и види дали има христијани кои можат да те крстат.

Тоа се четирите чекори. И сега тргнуваш со ранецот.

Секако, одредбите за патување не остануваат пасивно во ранецот, потребни ви се одредбите за патување (многу практични) во движење. Исто како нормално пешачење. Затоа продолжувате да ја гледате вашата карта, на пример: „Каде всушност треба да одам? Господи, те молам зборувај ми!“
Бог зборува преку Библијата, но и преку впечатоци како што се ментални или акустични звучни зборови, преку слики, визии и преку соништа. Тој исто така може да зборува со вас преку други луѓе.
На нашата веб-страница можете да најдете објаснувачки написи на оваа тема „Божји говори“, на пример како правилно да ги тестирате своите впечатоци (имено против Библијата и против Божјиот карактер).
Запознајте го Неговиот глас и согледајте го лично за вас! Тогаш сте на вистинскиот пат. Зашто Тој е Добриот Пастир, а вие сте Негови овци кои можат да го слушнат Неговиот глас.

Секако, важно е и да продолжите да пиете. Да се ​​исполнува повторно и повторно со Светиот Дух. Да живееме во Неговата моќ, исто како што првите христијани биле исполнети со силата на Светиот Дух на Педесетница. Повеќе за темите за крштевање со дух и духовни дарови на нашата веб-страница.

Како што веќе споменавме, заедништвото со другите христијани е исто така важно, како и крштевањето во вода.

Можете да прочитате корисни написи за сите овие теми за учеништвото на нашата веб-страница.

Сега краток преглед со чекорите на сукцесијата:


Редоследот на овие чекори не е критичен! Така, прво можеш да се крстиш, а потоа да добиеш Библија. Или можеш веднаш да добиеш Библија, а потоа да се крстиш. Одлучете сами (исто така во молитва со Бога) што можете прво да направите. Но: Сите чекори се важни за сукцесијата.

Уште нешто: овие чекори не се неопходни за спасение. Тоа значи: Ако веќе сте му го дале животот на Исус (како што објаснив во првиот дел), тогаш сте спасени. Но, чекорите се чекори на послушност. Треба да одиш ако сакаш да му бидеш послушен на Исус. Бидејќи Тој не само што ве праќа на пат, туку ви ги дава намирниците за патувањето. Чекорите се доброволни, но Исус бара од вас да ги преземете.

Сакаш да го следиш Исус. Тој е Добриот Пастир и сакате да го слушнете Неговиот глас. Сакате да знаете што друго тој планирал за вас лично (на пр. вашиот личен повик). Сакате да знаете што вели Тој за вас (т.е. вашиот идентитет во Него). Би сакале да разменувате идеи со другите и да ги прашате, на пример: „Што доживеавте со Бог?“ или: „Што значи тоа и тоа во Библијата?“ итн.

Толку од ученикот… Бидете благословени!

На нашата веб-страница ќе најдете дополнителна помош за сукцесијата.

Само одете на:

www.message-for-you.net/discipleship

Таму ќе најдете и бесплатни преземања, материјал за споделување и многу повеќе!

Ви посакуваме многу радост и благослов на вашиот пат со Исус!

Слободно можете да ја редистрибуирате оваа порака за некомерцијални цели без измени. Други употреби и промени бараат писмено одобрение од www.message-for-you.net. Достапно и таму на други јазици и во други верзии (на пр. како аудио датотеки, видеа, детална верзија, кратка верзија, детска верзија и други) и на некои јазици во неформална (Du) форма и во формална (Sie) форма.